Sminken som passer din øyefasong

Sminken som passer din øyefasong

Øynene dine kan forsterkes ved bruk av sminke på samme måte som du kler deg etter kroppsform. Her er noen tips til hvordan du kan sminke deg for å oppnå ønsket resultat uansett øyefasong. Beauty -

?Tettsittende øyne

Dersom øynene dine er tettsittende bør du lysne området mellom øynene. Legg en lys øyenskygge innerst i øyekroken og utover mot midten av øyelokket. Ved å legge en lys øyenskygge på denne måten vil det gi et inntrykk av større avstand mellom øynene.

Bruk gjerne en mørkere øyenskygge i globallinjen og i ytterkanten av øyelokket. Husk å duse den ned slik at du får en jevn overgang. Unngå å legge kajal helt inn til øyenkroken da det vil gi et inntrykk av at øynene står tettere sammen.

Små øyne

Det har seg ofte slik at de med små øyne vanligvis ønsker å gi et inntrykk av at øynene er større. Bruk lyse øyenskygger for å forstørre små øyne. Legg en lys skygge over hele lokket og en litt mørkere øyenskygge langs vippene og globallinjen. Du kan også bruke en highlighter eller lys øyenskygge i øyekroken for å åpne blikket.

Legg en kajal langs den ytre halvdelen av vippene og pass på at linjen ikke er for hard. Bruk gjerne en mørkebrun kajal og dus den litt ned. Hvis du bruker en brun/sort kajal på øyelokket eller under øyet bør den bare påføres fra det ytterste hjørnet på øyet og inn mot midten. Du kan også bruke en hvit kajal på våtkanten for å åpne øynene enda mer.

Store øyne

Dersom du påfører en mørk øyenskygge på hele lokket lukker du øynene. Dette vil gi et inntrykk av at øynene er mindre, men det kan fort bli veldig dramatisk å bruke en sort øyenskygge til hverdags. Påfør heller en brun eller grå øyenskygge for å gjøre øynene mindre og prøv deg frem med en sort kajal på våtkanten for å lukke øynene mer.