Slik starter du en suksessfull Youtube-kanal!

Lineær-TV er på vei ut, og flere og flere velger å se programmer online. Youtube er en av de store favorittene, så i dag har vi snakket med noen av våre bloggere om hvordan du kan starte din helt egen kanal! Other - 8

Kaja Marie Christensen
@Kajamarie sin kanal finner dere her.


Når startet du din youtube-kanal, og hva var motivasjonen bak?
Jeg startet for snart to år siden, i april 2016. Jeg oppdaget selv YouTube den våren, og syntes det var utrolig gøy å følge de jeg fant som hadde samme interesser og var på ca samme alder som meg. Jeg ble rett og slett helt hektet, og fant etterhvert ut at dette er noe jeg vil gjøre selv også. Jeg synes det er så utrolig gøy å filme videoer som kan inspirere andre og som jeg selv liker å se.

Hvilke utfordringer har du møtt på?
Har egentlig ikke møtt på så altfor mange utfordringer. Jeg har fått god hjelp på veien av erfarne personer, men den største utfordringen var vel kanskje å lære seg alle teknikkene og ordene man bruker. Både i forhold til filming og redigering, og hvilke dager man skal laste opp på og hvilke type videoer osv. Jeg støtte også på en liten utfordringer når det kommer til språk, og har helt frem til nå snakket engelsk på kanalen min, men har nå byttet over til norsk. Jeg tror det kan bidra til å la følgerne bli enda bedre kjent med meg og jeg kan uttrykke meg slik jeg er vant til.

Hva er dine beste tips til andre som vil prøve seg på Yotube?

Om du har en tanke om temaer og videoer så kjør på! Ikke vent, jeg angrer selv på at jeg ikke startet tidligere. Det er bare å kaste seg ut i det, du må ikke kunne alt og gjøre alt perfekt første gangen!

Anette Hovland
@anettehovland sin kanal finner dere her.


Hvorfor bestemte du deg for å starte med Youtube nå?

Det er egentlig noe jeg har hatt lyst til å starte med i mange år, og det handlet mest om at jeg måtte bli litt tryggere på meg selv først. Også er det først nå de siste par årene at Youtube har slått skikkelig an i Norge, og flere har turt å satse litt- noe som gjør det litt lettere å prøve det selv også. Jeg synes det er så gøy å se flere norske jenter og gutter prøve seg på Youtube, jeg beundrer alle som tørr å hoppe på noe så nytt og spennende! Jeg er kanskje ikke helt der enda, men jeg håper at Youtube kan bli en viktig del av jobben min etterhvert.

Hva er dine mål fremover, og hva kan vi forvente å se på din kanal?
Målet mitt er vel først og fremst å lage flere videoer og mer innhold, jeg har så mange tanker og ideer om hva jeg ønsker å få til med kanalen- jeg må bare få dyttet vekk disse tankene som gjør meg usikker! Det er noe helt nytt å skulle eksponere seg selv på video, når man kun er vant med bilder og tekst- men jeg synes det er fryktelig gøy! Og selv om jeg føler på litt usikkerhet rundt det, er det så viktig å utfordre seg selv litt. Man vet aldri hvordan ting blir, før man har prøvd.

Hva er dine beste tips til andre som kanskje synes det er litt skummelt å starte?
Nye ting er alltid skummelt, og jeg kan forstå at video er noe flere kan se på som ekstra utfordrende (meg selv inkludert)- man viser en helt ny side ved seg selv, en side man ikke klarer å vise gjennom bilder- men det er det jeg liker med Youtube. Jeg elsker at jeg kan bli kjent med mennesker som fenger interessen min, og få mer personlighet fra de jeg følger på sosiale medier. Nå har vi kommet så langt at det handler om mer enn bare pene bilder og pene ansikt, man vil vite mer, og se mer om personen bak - og for meg er det ikke annet enn positive sider ved det, og det er nettopp det jeg ønsker å gjøre for de som følger meg også- vise mer av hvem jeg er, og mer av det jeg ikke greier å vise gjennom bare bilder.

Marie Reierth
@mariereierth sin kanal finner dere her.


Når startet du og Georg deres youtube-kanal, og hva var motivasjonen deres?

Vi startet kanalen vår sommeren 2017. Vi har lenge hatt en stor interesse for både bilder og video og startet tidlig å lage små snutter på iPhonen fra turer, hyggelige sammensetninger osv. Vi har også fulgt med på andre youtubere og fått mye inspirasjon fra blant annet Jon Olssons kanal siden han startet med daglige vlogger tilbake for noen år siden. Vår motivasjon har hele tiden vært at vi ønsker å skape noe og det at vi har blitt svært inspirert av andre underveis har gjort det ekstra gøy å starte en kanal på egen hånd. Vi er et par som har svært like interesser og gjør alt mulig sammen - dette og i tillegg ha stor interesse for musikk, foto og redigering gjorde det bare veldig lett å starte en kanal. Dessuten er det gøy å kunne titte tilbake på minner og mimre.

Hvordan er det å ha en kanal sammen med kjæresten?
Det er veldig moro! Men også utfordrende. Heldigvis utfyller vi hverandre og prøver å komme frem til de beste løsningene sammen. To hoder tenker bedre enn ett! Og ettersom vi kjenner hverandre så godt hjelper det mye når man skal prøve å være mest mulig avslappet foran kameraet. Jeg hadde nok ikke klart å være like avslappet om jeg hadde hatt kanalen alene. Georg gjør det enkelt for meg og ikke ta meg selv så høytidelig og bare være meg selv.

Hva er deres beste tips til andre som vil prøve seg på vlogging/youtube?
Vårt aller beste tips til alle som ønsker å starte en kanal: GJØR DET! Man føler seg ikke komfortabel de første gangene, så bare film så mye som mulig og ha gjerne klart noen tanker om hvordan vloggen skal se ut i forkant. Det gjør det enklere å filme og huske på detaljer underveis. Vær deg selv og la kameraet og publikumet bli kjent med deg. Det er jo tross alt det folk liker.

Har du en Youtube-kanal? Legg igjen linken din i kommentarfeltet!