Slik lager du en hamburgermeny på bloggen din

Denne søndagen vil vi tipse om hvordan du lager en såkalt hamburgermeny på bloggen. Med en slik meny kan du "klikke ut" en kolonne på bloggen din - som normalt ligger i en av sidene. Blogging tips - 2

Gjennom å skape en såkalt "hamburgermeny" kan du ha flere kolonner på bloggen din, men de blir bare synlige når du klikker dem frem fra siden. Å lage denne menyen som popper ut på siden av bloggen din er enkelt. Her forklarer vi hvordan!

Slik kan du lage en hamburgermeny:

1. Begynn med å legge til de kolonnene du vil ha i bloggen i designet. For eksempel; om du vil ha en sidekolonne med kontaktinformasjon, profilbilde og kategorier, så legger du til dette. Du kan ha skjulte kolonner på begge sider i bloggen om du ønsker det, men i dette eksempelet så har vi bare én.

2. Når du har bestemt hvilke moduler du vil ha i kolonnen så drar du helt enkelt den sorte pilen i designet mot siden av bloggen. Dra den ut slik at side-kolonnen blir skjult. Da "hopper" kolonnen ut og du får dermed en "hamburgermeny".

3. Publiser endringene dine i designet gjennom å trykke på den gule knappen "Publiser" lengst oppe til høyre i designverktøyet, endringene blir dermed synlige på bloggen.

Endrer du mening og vil ha sidepanelet synlig i stedet? Da kan du enkelt bare dra den sorte pilen tilbake igjen, slik at kolonnen blir synlig.

Opprett kolonnen og dra inn de modulene som du vil skal være synlige

Dra deretter den sorte pilen ut mot bloggens venstre side til menyen "hopper ut" og blir skjult

Skribent
Redaktionen