Sannas Jul - Del 2 vegetariskt julbord

Sannas Jul - Del 2 vegetariskt julbord

Julen närmar sig med stormsteg. I år tycker vi att det är dags att testa lite nya julfavoriter på julbordet och tackar därför Sanna som denna veckan tipsar om vegetariska alternativ att byta till. Läs vidare för att hitta recepten!  Lifestyle - 4

Vi på Nouw är stolta att tillsammans med vår profil @sannajornvik leverera Sannas Jul till magasinet! Magasinet kommer varje vecka i december månad uppdatera med en ny inblick i julanda från @sannajornvik , vi kan lova mängder med inspiration, roliga videor och den rätta stämningen inför jul. Hoppas ni är lika taggade som oss!

Känner du också att det är dags att byta ut julskinkan mot ett vegetariskt alternativ men känner att
motivationen och kreativiteten för vad man ska laga kan vara lite låg? Låt oss presentera Sannas vegetariska julbord!

Oavsett om du sedan innan väljer vegetariskt eller känner dig redo för att testa nya godheter på julbordet har Sanna publicerat tre recept att koka ihop. Vi blev helt frälsta i att laga en "julskinka" på en kålrot och tycker det är ett perfekt sätt att visa att julbordet kan innehålla annat än animaliska produkter.


Recept på Senapsgriljerad kålrot:

  • Inredienser:
  • - 1 kålrot, funkar lika bra med rotselleri om det föredras
  • - 1 gullök
  • - 1 lagerblad
  • - salt
  • - 1 äggula
  • - 1 knäckebröd
  • - 2 msk grovkorning senap

Koka upp vatten med hela kålroten, en gullök (delad på hälften), salt och lagerblad och låt koka i ca 1H.

Häll av, låt svalna och dra av skalet. Sätt ugn på 225 grader. Smula ner knäckebrödet i en skål och blanda ihop till en röra tillsammans med ägget och senapen. Smeta över kålroten och låt grillas i ugn i ca 10 minuter. Skiva upp och avnjut på en god bit vörtbröd!


Fler recept till ett vegetariskt julbord hittar ni på Sannas blogg!

Vi ses nästa vecka med mer julstämning!