Sådan gør du din hud sommerklar!

Nu er det tid til at booste vinterhuden og gøre den klar til solen og dens stråler! Selvom det ikke er sommer nu, er solens stråler stadig stærke og du kan nemt brænde huden. Læs med her og få tips til, hvordan din hud får det perfekte boost til sommeren. Lifestyle -

Skrub din krop.
Det bedste tips før ferien eller hvis du gerne vil føle dig frisk er at skrubbe hele kroppen. Skrub fra top til tå for at fjerne al den gamle hud (som man normalt kan skalle væk). Din farve på kroppen kommer til at holde længere og du slipper for, at huden begynder at skalle af efter nogle dage.

Begynd med at ophold dig i solen i korte tidsperioder
Huden har ikke vænnet sig til solen endnu, så derfor er det vigtigt, at man starter langsomt op ved at være i solen i kortere tidsperioder. Undvig gerne at sidde i solen til at huden brænder, for så er skaden allerede sket. Boost din hud dagligt med bodylotion eller kropsolie for, at huden ikke skal tørre ud, hvilket den nemt kan gøre når man opholder sig i solen lidt for længe.

Glem aldrig solbeskyttelse.
Den vigtigste del er selvfølgelig solcreme! Huden er ekstra følsom efter en lang vinter så start med at passe godt på din hud indtil du har fået lidt farve på kroppen. Anvend altid solcreme selvom det kan tage lidt længere tid for at få det gyldenbrune look. Brug gerne højere faktor på de steder du let brænder dig (fx ansigtet) og smør dig altid ind 15 min inden du skal ud i solen for at få den optimale beskyttelse.

Gør brug af selvbruner eller spraytan.
Hvem føler sig ikke mere frisk og fin efter en omgang farve på kroppen ved at bruge selvbruner eller spraytan? Farven holder i omkring en uge og du slipper for at gå rundt og føle dig bleg og se træt ud. Du kan derudover også opholde dig i solen selvom du har fået spraytan - men vent gerne mindst 8 timer. Husk at spraytan ikke giver beskyttelse i mod UV-stråler.

Billedet er lånt af: @moamattsson