Så vänder du en dålig dag till en bra

Så vänder du en dålig dag till en bra

#NouwSeptemberChallenge - Hur gör man egentligen för att vända en dålig dag till en bra? Uppgiften kan nästan kännas helt omöjlig vilket gör det svårt att veta vart man ens ska börja. Idag tipsar därför vår profil Anna Wickell om sina bästa tricks för att lyckas med det omöjliga, hur du vänder en dålig dag till en bra! Lifestyle - 22

1. Ta en dusch!
En dusch eller ett bad gör så att du åtminstone känner dig fräschare och härligare och vem tackar inte nej till ett nyfönat hår? En dag som redan är lite dassig vill man inte gå runt med skitigt "3 dagarshår".

2. Gör en stadig frukost!
.. och ta dig tid att äta den och inte stressa i dig. Äter jag en stadig frukost så mår jag så märkbart mycket bättre hela dagen. Jag kan ha svårt att få i mig lunch och då är det extra viktigt med en frukost så att man håller sig. Trots att kaffe egentligen är ångestframkallande så har jag inte känt av det, därav älskar jag att sätta mig med en kopp kaffe. Gärna med lite musik eller en bok i öronen.

3. Sociala medier detox!
Försök att låta bli sociala medier, några timmar iallafall. Sociala medier brukar ofta trigga mitt humör, speciellt när jag inte är på topp och speciellt när jag har pms som nu. Man jämför sig själv med andra och vad andra gör och har åstadkommit. Försök tänka vad du själv lägger ut på sociala medier, det brukar ju för de mesta bara vara det roliga och fina i ditt liv? Exakt så tänker många andra med. Ett stort + är att många på Instagram har nu börjat att vara mer transparenta och ärliga i vad de lägger upp.

4. Träna eller rör på dig!
Försök komma ut i den friska luften eller ta dig till gymmet. Att träna och röra på sig gör att kroppen sänder ut endorfiner som gör att man känner sig gladare. Sen är ju frisk luft väldigt härligt!

5. Boka in en dejt med vän!
Även om det för stunden kan kännas enklare att avboka en inställd träff eller som sagt "bara dra täcket över huvudet" så är det extra viktigt dessa dagar att inte göra det. För känslan efter en dejt med en fin vän är obeskrivlig.

6. Prata med din familj och vänner!
Lite liknande ovan, men det är viktigt att våga prata och berätta när man har sämre dagar. Eller överlag bara prata och få ”catch up” med de du håller kär. Min mamma och jag brukar ringa vandra minst varannan dag, så värdefullt. På tal om att ringa folk, need to talk to my best friend.

7. En påminnelse!
Det är normalt att ha dåliga dagar och det är även viktigt att låta sig själv känna saker och inte bara lägga locket på. Men det är också skillnad på när man behöver ha en paus och slappna av och när det bara sitter i huvudet. Testa alla eller några utav ovanstående saker och se om dagen vänder. Annars tycker jag du ska kila iväg till närmsta affär, köpa dig en glass och krypa ner under täcket. Det kommer en dag imorgon också!

Bild och text: @annawickell

Har du några tips på hur man vänder en dålig dag till en bra dag?