Så tar du första steget mot designer drömmarna

Så tar du första steget mot designer drömmarna

Har du någonsin drömt om att bli designer? Evelina Bonardi berättar om hur hon tog första steget mot drömmen! Lifestyle -

1. Hej Evelina! Kan du berätta lite om dig själv och hur du tog dig dit du är idag?

Hej! Jag har under en längre tid sytt och designat enskilda plagg som varit helt oberoende av varandra. Det jag börjat jobba med nu är att sätta ihop mindre sammanhörande unisex-kollektioner

2. Kan du berätta lite om vad du gjort tidigare i livet och hur det kommer sig att du började designa kläder?

Det började med att plaggen jag föreställt mig i huvudet inte fanns i butik, vilket ledde till att jag började sy mina egna. Eftersom jag saknade utbildning inom textil så började jag klippa sönder plagg jag hade hemma för att se hur tygbitarna var utformade. Och med ett lite kreativt huvud så skapar man sin egen variation av plagget.

Sedan har jag i efterhand skaffat mig en utbildning inom mönsterkonstruktion.

4. Vad fick dig att välja att göra unisexplagg?

Jag är trött på steriotyperna som vi har i dagens samhälle och jag vill sudda ut reglerna för vad tjejer respektive killar "ska" bära för plagg. Utan att göra det på ett dramatiskt sätt, utan helt naturligt bara skapa ready to wear plagg gjorda för båda könen.

5. Vilka är de största utmaningarna du stöter på i ditt skapande?

Det svåraste skulle jag säga är att hitta inspiration under tidspress. Inspiration är någonting som bara kommer och som inte ska tvingas fram, men under tidspress kan det ibland behövas haha.

6. Vad är dina bästa tips för att bygga upp ett varumärke?

Att aldrig skapa något för att tillfredställa konsumenten. Utan helt göra din grej fullt ut. Det är det som kommer få ditt märke att skilja sig från det andra.

7. Om du har en tuff dag, vad gör du då för att motivera dig själv?

Det kommer alltid att finnas folk som ifrågasätter och inte tror på det du gör, och detta kan motivera mig något så enormt. Jag är en 100% prove-them-wrong-person så att använda folks ifrågasättningar och göra det till något positivt är helt underbart.

9. Vilka andra grymma kvinnor ser du upp till och varför?

Den enda grymma kvinnan jag ser upp till är min mamma. En självständig, stark kvinna som alltid motiverat mig till att göra min egen grej.

10. Och till sist, hur ser din framtid ut? Vad är dina drömmar och mål?

Jag kommer fortsätta att göra min grej och se vart det tar mig. Fast drömmen är helt klart att kunna jobba med mitt designande på heltid!

För mer om Evelina Bonardi titta in på evelinabonardi.com

Alla bilder i artikeln är tagna av Sandra Thorsson