Så tar du bäst hand om torr hy

Så tar du bäst hand om torr hy

Huden utsätts för många extra påfrestningar under vinterhalvåret och många upplever att de får en torrare hy under vintern. Med blåst, kyla och en lägre luftfuktighet både utomhus och inomhus så är det inte konstigt att huden blir torr! Beauty - 17

I samarbete med Lé Luna

Därför blir huden torr
Många använder sig av samma produkter under vinterhalvåret och lägger kanske bara till en återfuktande kräm. Men hudens behov förändras över säsongerna och med en lägre luftfuktighet och större yttre påfrestningar såsom kyla och vind, så blir huden ofta torrare. Under vinterhalvåret behöver huden därför extra mycket fukt för att kompensera.

Det märks direkt när huden inte mår bra och en välmående hy behöver en balans mellan återfuktning och naturliga oljor. Hudens egna oljor spelar en viktig roll i att skydda huden, men framförallt så hjälper de till att behålla hudens egna fuktbalans. Det är därför viktigt att både återfukta och vårda huden för att få bukt med torr hud.

Vikten av lugnande & vårdande produkter
För att få en välmående hy är det viktigt att ta hand om huden från grunden. Använd varsamma och vårdande produkter som verkligen får huden att må bra inifrån. Ju torrare och irriterad din hud är, desto viktigare är det att lugna och vårda huden. Var snäll mot huden och undvik alla starka produkter som kan irritera huden ytterligare. Det är bättre att satsa på milda och naturliga produkter som kan balansera och vårda huden. Kamomill är en populär ingrediens i naturlig hudvård tack vare sina lugnande och antiinflammatorisk egenskaper som hjälper huden att läka olika hudproblem och sår.

Använd en återfuktande ansiktsmask
Att använda sig av en ansiktsmask är ett utmärkt sätt för att skämma bort huden med extra mycket fukt och andra välgörande ingredienser. Huden behöver oftast mer än bara en ansiktskräm under vinterhalvåret och en bra ansiktsmask är ett bra sätt att ge huden en extra välbehövlig boost. Eco Masters Kamomill Ansiktsmask använder sig av 100% naturliga och varsamma ingredienser som återfuktar och vårdar huden på djupet.

Det höga innehållet av kamomill i ansiktsmasken kan lugna även den mest irriterade huden med eksem, psoriasis eller rosacea. Fördelen med Eco Masters ansiktsmask är sättet alla naturliga ingredienser kompletterar varandra; Kamomill lugnar och verkar läkande, Apigenin är en kraftfull antioxidant och bisabolol ökar hudens genomsläpplighet, vilket ökar effekterna av övriga ingredienser. Samspelet gör det möjligt att njuta av en återfuktad hud som befinner sig helt i balans. Eco Masters Kamomill ansiktsmask är därför ett särskilt bra alternativ för hud som behöver extra mycket fukt och omtanke.

Tips för att återfukta och vårda huden
Förutom att undvika starka hudprodukter, så är det viktigt att återfukta huden så mycket som möjligt.

- Titta igenom din nuvarande hudvårdsrutin. Är det några produkter som har ingredienser som kan irritera din hy? Är det några produkter som du kan undvika, byta ut eller använda mer sällan? Många hudvårdsprodukter på marknaden innehåller tyvärr ingredienser som kan irritera och förvärra huden.

- Lägg till en bra återfuktande dag och nattkräm som är speciellt anpassad till torr vinterhy. Det kalla och torra vädret ställer ofta större krav än en varm sommardag. Slarva inte! Vi vet det ibland kan vara lockande att hoppa över vissa rutiner och sova några extra minuter på morgonen. Men det är värt att lägga en extra minut på återfuktningen. En torr och irriterad hy behöver så mycket omtanke som möjligt.

- Använd en återfuktande och vårdande ansiktsmask för att ta hand om hyn ytterligare. Eco Masters Kamomill ansiktsmask innehåller en hög koncentration av kamomill som kan både lugna och vårda en torr vinterhy.

- Återfukta från insidan och drick mer vatten! Att slarva med vattenintaget kan tyvärr leda till en torrare hy. Kroppen kan bli tvingad att prioritera andra kroppsfunktioner med vätska, vilket gör att huden ibland blir lidande. Det är rekommenderat att dricka mellan 1,5-2 liter vatten under en normal dag.Writer
Redaktionen