Så slipper du klädpaniken

Så slipper du klädpaniken

Står du framför garderoben varje morgon och har "klädpanik"? Vår bloggare Fredrika delar sina tips om hur du minimerar risken för klädpanik och samtidigt får en garderob med kläder du känner dig snygg & bekväm i. Fashion - 23

1. Tänk basgarderob
När du shoppar är det viktigt att tänka på grunderna i din klädsel, så som byxor, överdelar och även skor. Svarta jeans eller kostymbyxor, sneakers och den vita krispiga skjortan kan aldrig gå fel. Har du inte dessa plagg i din garderob bör du tänka om när du shoppar kläder. Innan du väljer att köpa mönstrade plagg till exempel, välj då basplaggen och addera därefter färg och mönster.

2. Planera din outfit
Om du lägger fram kläder dagen innan, behöver du inte ens fundera vad du ska ha på dig. Bara klä på dig och fixa det sista så är du klar. Detta är verkligen något som underlättar på morgonen. Då kan du inte bara slänga på sig något i sista sekund, som du kanske känner dig obekväm i.

3. Kläder efter tillfälle
Något som alla nog känner igen sig i, är att det är väldigt jobbigt när man valt fel klädsel. Att välja fel skor som gör ont, eller att gå i kläder som inte passar in kan förstöra en hel dag. Tänk därför efter vad du vill ha för look beroende på vad dina planer är. Ska du iväg på ett möte, fika med vänner eller gå runt på stan kanske?

4. Se till att det passar
Vissa plagg sitter inte alltid som man vill att det ska sitta. Istället för att köpa plagget och lägga in i garderoben - köp en ordentlig storlek som passar dig. Är det så att det ändå inte passar är alternativet att du skräddarsyr plagget, så att det sitter som det ska. Annars kommer du förmodligen ångra köpet, samt att du inte använder det på grund av att det sitter dåligt.

5. Utveckla din stil
Håll dig alltid till din egen stil, men låt dig inspireras av andra. Kika runt på bloggar, modemagasin eller andra sociala medier för att hela tiden få inspiration. Även på stan kan du se hur andra väljer att klä sig. Kanske blir det så att du hittar någonting som du skulle vilja bära. Detta kan du i så fall addera till din stil, som du känner dig bekväm i.

6. Håll det enkelt
Man måste inte komplicera till sina klädval, vilket är lätt att man gör. Det måste inte vara en drös med mönster och färger, eller lager på lager för att det ska se snyggt och genomtänkt ut. Något som aldrig kan gå fel är till exempel en skjorta, jeans och sneakers. Snyggt, stilrent och fungerar alltid. Enklare än så blir det inte.


Omslagsbild: Malin Göransson