Så packar du smartast resväskan

Tar du alltid med för mycket packning när du ska resa? Vi har samlat ihop flera tips för att du ska lyckas packa din väska på ett enkelt och smidigt sätt. Lifestyle - 18

1. Gör en lista på allt du behöver så du sedan kan pricka av allt när du packar ner det i resväskan. På så sätt kommer du alltid komma ihåg allt du behöver ha med.

2. Den svåraste uppgiften är att alltid välja vilka plagg som behövs. Men börja med att välja alla kläder du vill ha med och sprid ut på soffan/sängen för att få en bättre översikt. Redan nu kommer du inse att det är alldeles för mycket kläder som inte kommer få plats i väskan

3. Kombinera plaggen med varann så du får outfits som passar för restaurangbesök, bekväma plagg för shopping och vad du kan tänka dig att bära på stranden. Tänk på att ha med max tre par skor som är bekväma och funkar till det mesta.

4. Ett bra tips för att inte skrynkla dina kläder är att rulla ihop dem + att du får plats med mer! Har du ursnygg kavaj som du bara måste ha med? Se då till att vända den ut och in innan du viker ihop den för att slippa skrynklor.

5. Ha alltid kläderna i den ena delen av resväskan och skor, necessärer etc i den andra delen. För att inte smutsa ner sina kläder med gamla träningsskor så kan man använda dustbags eller en vanlig platspåse. På så sätt hålls allt rent och fräscht i resväskan!

6. Lyckas du aldrig få ihop din resväska när du har packat ner "det viktigaste"? Be en vän eller någon i din närhet om hjälp, då kommer du få tips kring vad du inte behöver ta med vilket kan vara svårt att avgöra själv. Ska du shoppa loss behöver du tänka till en extra gång om väskan redan nu är full.


Tips att tänka på när du ska resa iväg:

Namntags - Perfekt om väskan skulle råka försvinna. Då är det lättare att spåra upp den samt ta bild både på väskan yttre och innehållet då sannolikheten är större att den kommer tillbaka i rätta händer om man har bevis.

Värdesaker - Alla värdesaker ska ligga i handbagaget. Det är ovanligt att flygen förlorar bagage nuförtiden men varför ens ta risken. Ha alltid din dyra kamera och smycken i handbagaget.

Max 100 ml - Ska du ta med schampoo och sminkborttagning? Se alltid till att ta med sånt i miniformat om du har tänkt åka iväg med handbagage. Allt med vätska ska placeras i en genomskinlig och förseglad påse. Packa ner allt direkt så slipper du bli stoppad i säkerhetskontrollen.