Så maxar du mobilbloggandet

Så maxar du mobilbloggandet

Under sommaren kan det vara svårt att få tid till att sitta framför datorn och skriva blogginlägg. Redaktionen har därför samlat sina bästa tips för att så effektivt som möjligt mobilblogga. Vill du till exempel få reda på hur du skriver och sparar blogginlägg utan WiFi? Vi har svaret! Blogging tips - 50

Smart bildväljare

För att så smidigt som möjligt kunna skriva ett blogginlägg med flera bilder finns funktionen "Smart bildväljare". Det du kan göra med hjälp av den är att enkelt zooma in och välja ut rätt bilder under tiden du går igenom ditt fotoalbum. Genom att hålla inne bilden du har valt ser du den på nära håll och kan sedan markera den för att få den publicerad i blogginlägget.


Skapa egna kollage

I vår mobilapp kan du enkelt skapa egna kollage med vår inbyggda funktion. Det finns flera olika mallar att välja på och du kan smidigt flytta runt bilderna som du själv vill.


Redigera bilder

När du har laddat upp och valt ut de bilder du ska använda dig av kan du själv redigera och finslipa bilderna för att få dem att bli så bra som möjligt. I vårt redigeringsverktyg kan du bland annat lägga på filter, justera ljus, beskära dina bilder och ändra fokus!


Spela in video

Om du föredrar att videoblogg, eller bara vill ladda upp ett av dina egna videoklipp kan du både filma, redigera och anpassa dina videor i appen. För att ditt inlägg ska bli så bra som möjligt behöver du filma på bredden, alltså med mobilen "liggandes". Du spelar in genom att hålla inne "Rec"-knappen, vill du byta sekvens kan du avbryta och fortsätta filma tills du är nöjd. Därefter har du möjlighet att lägga på filter, om du vill att din video ska publiceras med eller utan ljud och välja omslagsbild.

P.S - För er som har android kommer en uppdatering i höst!

Source error


Skriv och spara inlägg utan WiFi

Ett av våra bästa tips för att effektivisera bloggandet i sommar är att du när som helst, med eller utan internet kan skriva inlägg i vår app. Du kan alltså förbereda ett helt blogginlägg samtidigt som du sitter på ett flygplan eller ligger på stranden. När inlägget är klart väljer du att "Spara på iPhone" och sedan är det bara att ladda upp ditt blogginlägg så fort du får Wifi igen. Toppen tycker vi!


Appen finns för iPhone / iPad och Android och hämtas gratis på App Store eller Google Play.

Är ni nyfikna på hur resultatet av det här inlägget blev? Ni hittar hela blogginlägget här!