Så kommer du över ditt ex på nolltid

Har det precis tagit slut med dig och ditt ex? Känns livet otroligt grått och hopplöst? Läs 9 tips på hur du kommer över ditt ex här nedan. Lifestyle -

Avfölj honom på social medier
Om du hela tiden påminns av honom så kommer du inte kunna släppa honom. Förmodligen kommer det kännas jobbigt att avfölja men se det som något tillfälligt. Det funkar inte att försöka skaffa sig en egen vardag men samtidigt påminnas av hans närvaro hela tiden.

Ring inte på fyllan!
Du är full, känner dig ensam och det enda du kan tänka på är honom. Det är nu det är som farligast att träffas, för imorgon när ni vaknar upp med varandra kommer allt bara kännas väldigt jobbigt och du kommer garanterat att ha ångest. Bestäm innan varje utekväll att du ska sova hos en kompis och att när du känner dig ensam ska ni gå och prata med varandra. Låt din vän fylla ditt tomrum istället för ditt ex.

Tänk på det negativa
Det är väldigt lätt att bara tänka på allt fint ni gjort tillsammans och glömma varför ni ens gjorde slut. Gör en lista med negativa saker som fanns i ert förhållande och varför ni gjorde slut. När du börjar ångra att ni gjort slut, läs listan & påminn dig själv.

Det är okej att gråta
Det är lätt att dricka tio shots och ha träffa andra för att försöka glömma honom. Men kom ihåg att detta bara är okej för ett litet tag. Du måste våga vara ledsen och bearbeta sorgen. Det är okej att känna och det är nödvändigt! Ventilera mycket med dina vänner istället för att stänga av, om du stänger av kommer det bara slå tillbaks på dig och det kommer ta längre tid för dig att glömma ditt ex.

Åk ut och res
Boka en biljett till andra sidan jorden och få lite perspektiv på saker och ting. Det finns tusentals människor i världen som skulle vilja vara med dig men du måste förstå det. Det kommer vara svårt för dig att glömma honom om du bara är hemma och hela tiden påminns om saker ni brukade göra tillsammans.

Dress for success
Låt dig själv känna dig snygg varje dag. Gå upp lite tidigare och lägg på lite extra smink, klä dig i det som du känner dig snyggast i och snöra på dig klackarna. Egoboost är alltid härligt att känna.

Unna dig saker
Vet du vad? Om det är någon gång du är värd den där dyra klänningen - så är det nu!

Skapa dig en ny vardag
Dags att bryta ert tidigare vardagsmönster och skapa dig ett eget. Hitta nya intressen, var öppen för nya vänskaper & umgås med personer som lyfter dig.

Inse att han inte var den rätta för dig
Var ledsen, bearbeta sorgen och försök sedan förstå att han faktiskt inte var den rätta för dig. Livet är långt och jag lovar dig, du kommer hitta din själsfrände tillslut. Men först, njut av singellivet & lär dig att älska dig själv. Det behöver du ingen man för!

Bild lånad av @alicestenlof