Så inreder du smart på liten yta

Så inreder du smart på liten yta

När vintermörkret fortfarande ligger tungt passar vi på att frossa i härlig och uppiggande inspiration till hemmet. Vi har hittat smarta sätt att inreda på liten yta - med hjälp av tre underbara ettor som ligger uppe på Hemnet just nu. Lifestyle - 55

Torgny Segerstedts Allé, Uppsala. Bild lånad från annonsen hos Bjurfors.

Blanda material för en värmande känsla
I ett sparsamt inrett hem med högt i tak och stort ljusinsläpp, finns det perfekta tillfället att inreda med möbler i olika material, färger och strukturer. På så vis kan du skapa en varierande och värmande känsla i rummet. I lägenheten på Torgny Segerstedts Allé ovan ser vi en fin blanding av rotting, läder och en klassisk textilsoffa i grått. Tillsätt gärna lite växter i rummet för att få in lite grönska. Här ser vi en palm som adderar extra textur och ett fång rosor som blir en fin detalj på soffbordet.


Linnégatan, Stockholm. Bilder lånade från annonsen hos MOHV.

Dela av på ett smart vis
Denna pärla på Östermalm i Stockholm visar oss att drömboendet inte behöver vara större än 30 enkla kvadrat. Våra ögon dras särskillt till den stilrena men fantasifulla rumavdelaren i glas. Den ger sovdelen en mysig känsla och skärmar av sängen och vardagsrumsdelen - samtidigt som den ändå till synes lyckas behålla rummets rymd.Använd nätta avställningsmöbler
Ett bra sätt att skapa en ombordnad känsla i rummet, utan att det ska kännas övermöblerat, är via nätta sidobord och avställningsbänkar. Här ser vi en fin bänk med marmorskiva som bevarar rymden men ändå ger en stor avställningsyta ovantill. Här kan du placera böcker, fina vaser med snittblommor, förvara personliga prylar och varför inte luta tavlor mot väggen bakom?


Rosendalsvägen, Uppsala. Bild lånad från annonsen hos Bjurfors.

Låt sluten förvaring ta plats
I en liten lägenhet kan det lätt bli rörigt, speciellt om du till stor del inrett med öppen förvaring. Lösningen? Försök att varva din öppna förvaring med sluten förvaring för ett mer harmoniskt intryck. I lägenheten på Rosendalsvägen ovan används förvaringsmöbler med slutna dörrar, vilket ger en städad känsla. Soffbordet är en träkista som inte bara är rustik och härlig, men även agerar förvaringsutrymme på samma gång.


Omslagsbild: MOHV