Så inreder du med fokus på detaljer

Denna veckan fortsätter vi att hitta inspiration hemma hos våra bloggare. Vi kikar in hos fyra tjejer med olika stil och inspireras av hur de har lyckats inreda med detaljer, på ett sätt som ger deras hem "det där lilla extra". Lifestyle - 20

Ha en gemensam nämnare i dina rum
Testa att lägg till något i din inredning som kan återfinnas i varje rum, för att skapa en diskret röd tråd i ditt hem. Det kan vara effektfullt att exempelvis låta en viss färg, ett material, eller som hemma hos @LovisaBriggert - att låta en viss metall återfinnas i små detaljer i flera rum. Här har hon exempelvis koppar som återkommande detalj i både vardagsrum, kök och badrum.


Låt det vara okomplicerat
Att inreda och fokusera på detaljer behöver inte betyda att du måste ha en massa prylar och saker framme. Snarare tvärtom. Hemma hos @kajsasven hittar vi det vackra i det enkla. Hon låter en glasflaska bli vas med en enkel eukalyptuskvist - och en stol blir nattduksbord. Hon har även valt att dekorera sina väggar med posters utan ram och har satt några enstaka polaroidbilder på väggen.


Låt en möbel sticka ut
Att låta en enstaka möbel sticka ut från din övriga inredning är ett väldigt effektfullt sätt att ändra känslan i rummet. Det är även ett smidigt sätt att få in lite färg i rummet, utan att det känns för mycket. I @byrosemarias vardagsrum ligger huvudsakligt färgfokus på vitt och svart. Men den rosa soffan livar upp och ger genast rummet en helt ny energi och en varm, inbjudande känsla.


Använd mode och skönhet som inredning
Varför gömma undan dina fina skor i förvaringslådor när du kan ha dem framme, som dekoration? Många skor, smycken och skönhetsprodukter som du redan har hemma kan med fördel tas fram ur sina lådor och skåp och användas som inredningsdetaljer. I @Fredrikaperssons hem smyckar hon sina bord och byråer med fina skönhetsprodukter och låter ett par skor toppa en hög med magasin, vilket genast tillför ”det där lilla extra”.