Så hittar du motivationen att fota i kylan

Det är så lätt hänt att man tappar motivationen att fota nu när det är så kallt och grått ute. Och vad är en blogg utan bra bilder? Här kommer några tips om hur man kan hitta motivationen! Lifestyle -

Gå loss på pinterest

Så fort jag får slut på motivation hittar jag alltid bilder på pinterest som gör mig inspirerad. Om du har en liten idé framför dig om hur du vill ha din bild så kan du bara söka upp nyckelord till det du tänkt dig och bygga på idén ännu mer.

Sätt upp mål

Ett bra sätt att komma igång med fotandet är att sätta upp dagliga mål som du sedan skriver ner. Det kan vara allt från att få en specifik bild som du har i huvudet till att lära dig kamerans inställningar. Om du är van med att fota på ett specifikt sätt kan det alltid vara bra att vidga sina vyer och börja testa nya vägar till bra bilder. Det kan vara allt från att byta objektiv till att använda andra inställningar eller brännvidder än vad man brukar.

Klä dig varmt

Det vanligaste problemet jag oftast gjorde förut, att klä mig alldeles för kallt. Det kan förstöra en hel plåtning och tar så mycket energi som man istället kan lägga på fotograferingen. Så klä dig överdrivet varmt. Bättre att ha för mycket på sig än att stå och frysa.

Planera en fotodag med en kompis

Tillägna en hel dag åt att fota med en kompis. Antingen kan ni planera allt innan och googla upp några bra locations ni kan åka och fota på och ta med flera outfits, eller bara gå runt på stan och ta det som det kommer. Jag föredrar första alternativet då det brukar ge mest material!

Fota inomhus

Och till sist, om man inte orkar gå ut, varför inte rigga upp en liten studio inomhus? Man behöver inte ha riktig studioutrustning och belysning utan det kan lösas med t.ex. ett lakan och andra ljuskällor man har hemma.

Artikeln är skriven av @emeliesundvall