Så håller du löftet om ett hälsosammare år

Så håller du löftet om ett hälsosammare år

Många har nyårslöftet om att leva hälsosammare och här kommer lite tips och hur du ska tänka för att lyckas på bästa sätt. Önskar er ett hälsosamt år med mycket träningsglädje! Träning & hälsa - 24

Hitta en långvarig motivation
Motivationen som kommer från att det är ett nytt år och att man vill ha en ny fräsch start kommer så småningom försvinna så hitta något annat som motiverar dig till att träna. Kanske passar det dig att anmäla dig till en tävling eller att hitta någon att träna tillsammans med. Det är helt enkelt upp till dig vad som du blir motiverad av.

Gör det som gör dig glad
Om du avskyr att gå till gymmet, gå inte dit. Det finns massor av olika träningsformer så bara du letar kommer du hitta den som passar dig. Prova alla möjliga aktiviteter för att gå till ett ställe du inte gillar är inte hälsosamt även om det är ett gym.

Sätt upp riktiga mål
Har man bara målet att man ska börja leva hälsosamt kommer man troligtvis inte lyckas. Man måste sätta mer specifika mål. T.ex. "Jag ska äta grönsaker till varje måltid" eller "Jag ska röra på mig minst 30 min om dagen" då kan man liksom checka av det i slutet av dagen att man har gjort det. Det är väldigt svårt att identifiera att man har levt hälsosamt varje dag för hälsosamt kan betyda så mycket olika saker.

Berätta för dina nära
Berättar du för dina nära vad du har för mål kan de säkert hjälpa dig med att motivera dig och påminna dig om att följa dina mål de dagar du tycker det känns svårt och jobbigt. Kanske har du någon närstående som har samma mål och då kan ni ju hjälpa varandra!


Skribent: @linajohansson


Skribent
Redaktionen