Så förbereder du hyn inför sommaren

Nu är det dags att boosta upp vinterhyn och göra den redo för solen! Trots att det inte är sommar ute är solens strålar starka och du kan bränna dig. Häng med och få tips på hur du får den perfekta boosten för din hud. Lifestyle -

Skrubba din kropp.
Bästa tipset inför solsemestern eller om du bara vill känna dig fräsch är att skrubba hela kroppen. Från topp till tå för att få bort den gamla huden (som du annars skulle flagna bort). Din bränna kommer hålla längre och du kommer slippa att börja flagna efter några dagar.

Börja vistas i solen kortare stunder
Huden har inte vant sig vid sol ännu så börja sakta men säkert bygga upp den genom att sitta i solen kortare stunder. Undvik att sitta kvar tills det börjar brännas i huden, då är skadan redan skedd. Boosta din hud dagligen med bodylotion för att den inte ska torka ut, vilket den lätt gör om man sitter i solen lite för länge.

Glöm aldrig solskyddet.
Den viktigaste punkten är självklart solskydd! Huden är extra känslig efter en lång vinter så börja med att ta väl hand om huden tills du har fått lite färg. Använd alltid solskydd även om det tar lite längre tid för att få den gyllenbruna looken. Se till att använda högre faktor på ställen du lätt bränner dig på (ansikte) och smörj dig alltid 15 min innan du ska ut i solen för bästa skydd.

Använd brun utan sol
Vem känner sig inte fräsch efter en brun utan sol eller en soldusch? Färgen håller i ca en vecka och du slipper gå runt och känna dig blek och se trött ut. Du kan även sola om du har brun utan sol på dig och se till att du väntar i minst 8 h. Kom ihåg att brun utan sol ger inget skydd mot UV-strålning!

Bild lånad av: @moamattsson