Så fixar ni en datenight – hemma

Så fixar ni en datenight – hemma

Mitt i julhetsen kan det vara svårt att få tid för varandra. Allra helst vill man förstås smita iväg på en weekend, men det finns betydligt enklare sätt att få en kväll för er själva – genom att stanna hemma. Här är sex tips på hur ni ordnar en datenight i hemmet som ni sent kommer att glömma. Profile -


Ät frukost i sängen – till middag

Var det alldeles för längesen ni hann äta en riktigt låg frukost tillsammans? Vi har lösningen: Ät frukost till middag! Byt om till mysiga, mjuka kläder och duka upp en riktigt lyxig frukost i sängen. Spara inte på krutet: croissanter, färskt bröd, bär och frukt, choklad – allt är tillåtet. Läs tidningen från början till slut, eller slå på en film på datorn och njut av att inte behöva gå upp när faten är rensade – för då är det ju dags att sova!


Njut av fina viner och choklad

Många av Systembolagets finare viner finns också på småflaskor – perfekt för den som vill ordna vinprovning på hemmaplan. Läs på lite om druvor, regioner och lagring och kombinera gärna de fina vinerna med lika fin choklad. I många butiker finns numera Lindts nyhet Pick & Mix, där du själv kan välja just de Lindor-kulor du tycker verkar allra godast och mest spännande.


Återupplev ett gammalt minne

Vad åt ni på er första dejt? Vad hade ni på er? Lägg en kväll på att återskapa den allra första, trevande stunden när ni föll för varandra. Att stanna upp i vardagen och se tillbaka på alla fina minnen ni har tillsammans är livsviktigt för relationen, och ett smart tema för en kväll på tu man hand.


Planera drömresan tillsammans

Planeringen är halva grejen med att resa, framför allt om man verkligen låter det ta tid. Även om nästa långresa kanske inte kommer att ske ens inom ett par år kan det vara härligt att börja drömma. Googla på destinationer och sevärdheter, kolla resrutter och planera för utflykter redan nu.


Filmkväll med tema

Det är alltid mysigt att krypa upp tillsammans framför en bra film, men varför inte göra filmmyset till en temakväll? Laga pasta, drick en fin chianti och kör Gudfadern-maraton. Eller gör lyxig hamburgare, drick öl ur stora plastglas och kolla in en riktig high school-klassiker. Eller var lite mer finkulturella och satsa på Almodóvar-kväll med ett rioja i glasen och en paella på tallrikarna.


Spelet kan börja!

Visst ligger det ett helt gäng gamla sällskapsspel i någon låda därhemma? Dra fram dem alla och utmana varandra i allt från vänd-tia till Monopol. Må bäste man vinna – men OBS! Om ni vet med er att en av er är en riktigt dålig förlorare (eller vinnare) gör ni kanske bäst i att välja ett annat tema för er datenight…


Mitt i julhetsen kan det vara bra att stanna upp ibland och ta en stund för sig själv. Och vad passar bättre än att göra det med en bit choklad? Lindor är en kula gjord av Lindts finaste choklad – läs mer här!


Hela den här artikeln är ett samarbete med Lindt.