Så fixar du den perfekta basgarderoben

Behöver du uppdatera din garderob och samtidigt komma igång med en nystart? Införskaffa dig i en perfekt bas som både håller länge och är användbar? Tess ger dig sina bästa tips för hur du bygger upp en perfekt basgarderob! Fashion -

När jag tänker på begreppet basgarderob ser jag framför mig plagg som går att kombinera med varandra, är tidlösa, klassiska och helst av allt så hållbara som möjligt. För att få ihop en basgarderob som passar just dig är det två saker du bör utgå ifrån: 1. Finns det någon/några typ av plagg jag kan tänka mig att satsa lite extra på? Och 2. Vilken typ av plagg är jag bekväm i.

Med tanke på att vi alla har olika stilar och smak är det därför enklast att alltid utgå från vad man själv trivs i för plagg, och därefter bygga upp sin bas. Grunden är dock alltid, oavsett vad för stil du har, att din bas alltid ska funka med resten av din garderob. Nedan tänkte jag lista klassiska plagg som jag tycker bör ingå i en basgarderob. Häng med!


T-shirts

Klassiska t-shirts i flera neutrala färger och gärna olika modeller, i bra kvalité som håller länge.

Cos

Filippa K

Filippa K

Byxor

Ett par klassiska kostymbyxor, jeans i svart och otvättad blå och ett par bekväma skinnbyxor.

H&M

Weekday

By Malene Birger

Stickat

Ett urval med stickade tröjor och koftor, gärna i kashmir vilket jag föredrar i min basgarderob. Färger som svart, vitt, marinblått, beige eller kamel är tidlöst och något man sällan tröttnar på.

Hunkedory

H&M

Ytterplagg

Blazer, skinnjacka och en klassisk kappa är tre ting som jag tycker tillför väldigt mycket i en bas, trots att det bara är tre enskilda plagg! Alla tre funkar att matcha till det mesta och bidrar till en helhet tillsammans med resten av din garderob.

By Malene Birger

River Island

Rodebjer

Klänningar

En vardagsklänning att slänga på sig när inspirationen tryter, den lilla svarta och en stilren skjortklänning är tre olika modeller på klänningar som jag tycker är värda att införskaffa!

H&M

& Other Stories

Zara

Sätt din egen prägel med hjälp av accessoarer

När du har en bra grund att utgå från rent klädesmässigt är det dags att sätta ytterligare en prägel genom accessoarer. Det är med hjälp av dessa som du verkligen kan få fram din egen stil!

Celiné

Zara

Åhléns

Skor

De skomodellerna som jag tycker är viktigast att prioritera i sin garderob är ett par sneakers och ett par vardagsklackar som är sköna för dina fötter. Modellerna kan både klä upp och klä ner en outfit - något som alltid är ett bra knep att kunna ta till.

Whyred

​Atp Atelier

Alla har vi olika stilar och din drömbas kanske ser annorlunda ut? Oavsett är det du behöver göra för att få en bra grund i din garderob att fundera över vad du tycker är de ultimata basplaggen, se vilka av dessa som du redan har och vad du behöver införskaffa. Vilka plagg du prioriterar och vilka du inte känner att du behöver akut. Att grunda med en bra bas i din garderob gör också att du förhoppningsvis inte behöver impuls-shoppa lika mycket. Har du en bra bas där allt går att matcha kommer du komma långt med den, därefter kan man satsa på att köpa signaturplagg att blanda upp sin garderob med!