Så får du lyster i ditt hår igen

Så får du lyster i ditt hår igen

Oavsett längd på håret finns det faktiskt inget vackrare än lyster. Här tipsar vi om hur du får bättre hårkvalitet på djupet med flera enkla sätt. Beauty - 22

Inre balans och kost - Tyvärr kan håret reagera på om man tränar stenhårt, kör en diet, stressar etc. Då är det extremt viktigt att få i sig mycket protein och järn för att orka med. Rör på dig, ät bra och försök att hitta DIN balans. För om ditt hår inte mår bra - mår du inte bra inombords. Så se till att ta väl hand om din insida!

Minska värme och hårstyling - Använd alltid värmeskydd innan du fönar eller använder dig av värmestyling. För att motverka att håret bryts av och blir slitet kan du alltid sova med en fläta eller sätta upp håret i en lös "boll" med Invisibobble (plast-toffs).

Ta paus från färg/blondering - Det viktigaste är självklart att inte färga/slinga/blondera håret allt för ofta då det sliter något extremt. Kör på en ombre som passar din naturliga hårfärg så du slipper den grova utväxten eller färga hela håret i din egen nyans för att låta håret få vila ett bra tag från blondering.

Glöm inte bort din hårbotten - Du ska ta väl hand om ditt hår på samma sätt du gör med din hy. Använd en hårmask en gång i veckan, fuktbomba ditt hår och tvätta håret varannan eller var tredje dag. Det är jättebra att inte tvätta håret allt för ofta - men mindre bra för din hårbotten som blir full av smuts som täpper igen.

Välj rätt produkter till ditt hår - Det är inte alltid så lätt att veta vad ditt hår behöver för produkter då det finns alldeles för mycket att välja på. Fråga din frisör om tips för schampoo och balsam som passar just ditt hår! Du kan även fråga i butik efter småprover att testa eller köp i mini-format som räcker till några tvättar. Glöm heller inte att byta ut produkten efter ett tag - annars kan ditt hår vänja sig och inte ge rätt resultat i slutändan.

Vitaminboosta - Pantotensyra (b-vitamin), zink och silica ska funka superbra för håret. Se till att boosta med vitaminer och ät mycket frukt och grönt för att håret ska få tillräckligt med näring för att växa och få extra lyster. Är du osäker på vad som passar just dig kan du alltid fråga personalen på en hälsokostbutik eller i ditt Apoteket.

Omslagsbild: @mariellelindahl