Så får du en bättre blogg 2016

Så får du en bättre blogg 2016

Ska 2016 bli året när du får en bättre blogg och fler läsare än någonsin? Kika in här för Nouws bästa tips! Lifestyle -

Nytt år menas med att det är dags för nya förbättringar, både på det personliga och professionella planet. Det är tiden då man börjat träna, beslutar sig för att bli en bättre människa, lägger in en högre växel på jobbet och tar upp en hobby man länge velat påbörja. Det är alltså en tid av förändringar och detta är även något man borde tillämpa på bloggen!

Städa upp skrivbordet :

En städad arbetsplats gör det lättare för dig att koncentrera dig så börja det nya året med att organisera allt ordentligt. Börja med att sortera pappren i pärmar för att på ett lätt sätt hålla koll på allt viktigt. Sedan gå vidare till allt annat du har på skrivbordet. Kanske behöver du införskaffa dig ett nytt pennställ? Eller kanske en ny vas till blommorna som du tänkt dekorera med? Gör det riktigt fint och organiserat och du kommer känna dig så motiverad att producera grymma blogg inlägg!

Städa upp datorn och mobilen :

Alla som bloggar vet att mängden bilder och videor kan få en att bli galen. Man screenshotar inspiration och laddar ner bilder från datorn till mobilen som man sedan redigerar i appar och får dubbletter av. En hel del bilder blir det med andra ord!

Ta några timmar till att rensa ut både datorn och mobilen för att få en riktig nystart. Ett tips är att skaffa Dropbox så att du lätt kan hålla koll på allt och ha tillgång till allt genom båda datorn och mobilen utan att konstant behöva maila bilder fram och tillbaka.

Schemalägg :

Som ni märker handlar det här inlägget mycket om att hålla sig organiserad. Saken är den att om man vill få fler läsare så gäller det att hålla bloggen uppdaterad ofta. Att behöva avbryta det man gör två, tre gånger per dag för att skriva blogginlägg fungerar för vissa medan det för andra inte går alls. Därför kan det vara till stor hjälp att använda Nouws grymma tidsinställnings funktion.

Förbered ett inlägg och tryck sedan på pilen bredvid Publicera nu-knappen längst ner i inläggs editorn för att få upp rutan där du kan bestämma vilken tid och datum ditt inlägg ska publiceras!

Skapa mer visuella inlägg :

Om du inte redan börjat trappa upp både kvalitén och kvantiteten av bilderna i din blogg så är det läge att ta tag i det! Och man behöver inte införskaffa en dyr systemkamera föra att kunna lägga upp fina bilder. En liten kompaktkamera eller mobilkameran räcker absolut. Använd dig av redigerings program eller appar för att fixa till ljuset och färgerna i bilderna så att dem sticker ut.

Ett annat kul sätt är att börja integrera videor i bloggen. Du behöver såklart inte börja vlogga (men om du är intresserad av det har vi en bra artikel för dig HÄR) men att ibland inkludera korta videosnuttar kan få din blogg att bli extra tilltalande. Ni har väl inte missat att man nu kan ladda upp videos direkt från mobilen i Nouw appen? Läs mer om funktionen HÄR och kom igång med filmandet! Det finns inget bättre sätt för dig att släppa in dina läsare och visa vem du verkligen är!

Pausa :

Ja ni hörde rätt. För att hålla passionen vid liv så gäller det att ta pauser när det hela börjar kännas för tungt. Ta dig tid att träna, äta gott och bara andas! Att sträva efter perfektion kan sätta otroligt hög press på oss men ingen har någonsin presterat bättre av att vara sönderstressad. Ha kul och njut av livet och spendera inte varje minut bakom datorn eller mobiltelefonen!