Så får du dina bilder att kännas lyxigare

Så får du dina bilder att kännas lyxigare

#Nouw30DayChallenge - Tycker du också om att leka med olika redigeringar för att få till den där perfekta bilden? Eller känner du att dina foton inte blir riktigt så bra som du hade tänkt dig? Redaktionen tipsar om hur du får dina bilder att kännas fräscha, genomarbetade och lyxiga! Blogging tips - 36

Använd rätt filter - För att få dina bilder att kännas lyxiga, men samtidigt inte för överredigerade är vårt bästa tips att hitta filter med rätt färger. En faktor att utgå ifrån är att hitta filter med "rena" toner på den vita färgskalan. Redigerar du med VSCO CAM är ett förslag att använda filter som S2, A6 och HB1.

Lagom med kontrast och höjd skärpa - För mycket kontrast ger ett onaturligt intryck samtidigt som för lite lätt kan bidra till ett smutsigt uttryck. Det bästa är att hitta en lagom nivå, och höja skärpan för att undvika foton som inte är i fokus.

Bakgrunden är viktig - Oavsett vad du fotar är bakgrunden på bilden minst lika viktig. Tänk på att inte ha en bakgrund med för mycket objekt som stör ögat, försök att hålla det stilrent och städat.

Färgkoordinera - Vill du lägga ner lite extra tid på din bildredigering bör du även tänka på vilka objekt du fotar. Tänk i färg och se till att matcha bilderna i ditt flöde eller bloggarkiv genom att ta foton som lyfter fram samma färger.

Tänk på symmetrin - När du fotar objekt (stilleben), är det viktigt att se till så att fotot känns symmetriskt för att undvika en rörig eller stökig känsla.

En sista finish - Hitta en redigering som gör dina bilder unika. Genom att använda verktyg som "fade" eller Instagrams egna filter "Gingham" får dina foton en redigering som ser lyxig och mjuk ut.


Omslagsbild: @sandraa