Så bygger du basgarderoben

Vilka plagg är ett måste i allas basgarderob? Vi har svaret! Vi listar 13 plagg som bör finnas i varje garerob. Fashion -

För att få en fungerande och varierande garderob är basen, som namnet avslöjar, grunden för hela garderoben. Med ett par blåjeans och en t-shirt kan du antingen välja att styla looken med ett par snygga sneakers för en avslappnad stil och känner man för att vara mer festlig fungerar klackarna lika bra.

En skinnjacka är ett måste i allas garderober och det är även en investering. Det är ett plagg som aldrig går ur tiden och satsar man på bra kvalité och något dyrare får du mer valuta för pengarna när den håller säsong efter säsong. Med en enkel klänning på sommaren för en feminin stil eller bara ett par jeans och en stickad tröja.

En mer dressad byxa tillsammans med en t-shirt fungerar alla dagar i veckan. Vissa dagar orkar man bara inte klä upp sig och då fungerar en mer dressad men bekväm byxa utmärkt. Man känner sig fin, men bekväm.

Trenchcoaten är ett perfekt ytterplagg nu till våren, och precis som med skinnjackan är den ett återkommande plagg varje år.

För dagar när man vet att man bör vara lite mer upplädd är kavajen ett perfekt "go-to" plagg. Antingen med en finare siden blus, som alla bör ha i garderoben, eller bara med en t-shirt under för en något mer avslappnad stil.

De snyggt sittande svarta jeansen och en kashmirtröja. Det kan bara inte gå fel. Vad gäller just tröjor är det smart att även här välja något dyrare men i fantastisk kvalité. De kommer aldrig gå ur tiden och kommer heller inte börja noppra och bli fula. Mer valuta för pengarna helt enkelt!

Klassikern, en vit skjorta! Det finns så många olika sätt att styla en vit skjorta på. Med kavaj för en proffesionell stil, till skinnbyxan för en rockigare stil eller med ett par slitna jeans och sneakers för en avslappnad look. Ja det finns nog 100-tals sätt att styla den vita skjortan på.


Så, satsa på hög kvalité på plagg som kommer att bestå och återkomma säsong efter säsong. Sådana plagg du vet att du kommer använda dag in och dag ut. Hitta dina favorit "go-to" plagg, det är ett bra sätt att rädda upp en klädkatastrof när inspirationen tryter. Hitta din personliga prägel att sätta på dina outfits så kommer basplaggen få en mer stilfull känsla.

Skribent
Ellen Hagberg