Så botar du din bloggtorka

Så botar du din bloggtorka

#Nouw30DayChallenge - Har du svårt för att få inspiration eller behöver tips på hur du enkelt hittar något att blogga om? Klicka dig in, vi har svaret! Blogging tips - 38

Vissa dagar går bloggandet smidigt och inläggsidéer flödar, samtidigt som det till och från kan vara svårt att hitta saker att blogga om. Vi på redaktionen listar våra bästa tips för att hitta inspiration till blogginlägg!

Hitta tillbaka till din grund - Ibland kan det vara bra att gå tillbaka till anledningen varför du började blogga från första början, vilken var din grundtanke? Ibland glömmer vi vad vi egentligen vill förmedla via våra bloggar och kan behöva ta ett steg tillbaka. Du kanske började blogga om ditt intresse för bakning, mode, foto eller skönhet? Gå tillbaka till grunden för din blogg och inspireras av det!

Bläddra igenom magasin - Ett knep som funkar om man vill ha idéer till blogginlägg är att bläddra igenom närmsta tidning som faller dig i smaken. Ett inredningsmagasin kan ge inspiration till blogginlägg du själv skulle kunna göra, som "veckans inredningsfavoriter", "bäst i butik" eller "de snyggaste inredningsdetaljerna" - leta efter ämnen som du själv tycker om att skriva om och låt dig inspireras av uppslag i tidningar.

Metapic - Genom funktionen Metapic har du möjlighet att bygga ihop snygga kollage av produkter du gillar - samtidigt som du tjänar pengar! När inspirationen inte är på topp är det alltid skönt att kunna skapa uppskattade inspirationskollage till dina läsare.

Pinterest - Om du ännu inte har skapat ett konto på Pinterest råder jag dig att skaffa ett asap! Där kan du spara inspirationsbilder i olika mappar, när du sedan känner bloggtorka komma krypandes är det enkelt att gå in och låta bilderna hjälpa dig med bloggidéer.

Använd dig av kameran - Oavsett om du bloggar med hjälp av mobilkameran eller använder dig av en digital/systemkamera så blir ditt bloggande enklare om du utnyttjar den så mycket som möjligt. Fota din dag timme för timme, när något speciellt händer eller din vardag i allmänhet. Har du några bilder från din dag räcker det oftast till ett bra blogginlägg. De flesta läsarna uppskattar dessutom när dem får chansen att hänga med under din vardag och privatliv.


Omslagsbild: @juliajaensson