Så beskär du din headerbild

Vi tipsar om hur du enklast beskär en bild till din animerade header! Blogging tips - 26

Beskär din headerbild till rätt storlek

För att din bild ska kunna få plats som en animerad header måste bilden vara exakt 2880 x 1100 pixlar. Det bästa är att ladda upp bilden direkt från din kamera och sedan beskära bilden med ett redigeringsprogram som t.ex. Photoshop eller Pixelmator. Har du inte tillgång till någon av dessa tipsar vi om Canva Photo Editor som är ett gratis bildredigeringsprogram online.

Canva Photo Editor

Börja med att ladda upp din bild och klicka dig in på funktionen som beskär dina bilder. Bredden på bilden måste vara 2880 pixlar och höjden 1100 pixlar. Är bilden för liten kommer inte beskärningsverktyget att fungera, då stämmer inte måtten i rutan för bredd och höjd. När du har fått rätt mått på bilden klickar du på "apply" och sparar sedan ner din bild genom att klicka på "download".


När bilden är beskuren på rätt sätt ska proportionerna vara liknande denna.

Lägga till animerade bilder

För att kunna ha en animerad header på din blogg måste du ändra modul på bloggen. Klicka på den vanliga header-modulen och stäng ner den genom att klicka på "krysset". Dra sedan den nya modulen med den animerade headern till bloggen. Tryck sedan på kugghjulet för att ladda upp din fina headerbild!Här hittar ni även en guide till hur du fotar den perfekta headerbilden.

Bild lånad av @moamattsson