Så använder du affiliatelänkar på ett genuint sätt i dina kanaler

Så använder du affiliatelänkar på ett genuint sätt i dina kanaler

Vill du börja använda affiliate-länkar i dina sociala medier, men vet inte hur du ska göra för att det ska smälta in på ett så naturligt sätt som möjligt? I denna delen av vår stora Metapic-guide ger vi dig våra bästa tips & idéer på hur du lyckas! Bloggtips - 19

Du har väl läst expertens tips om hur du tjänar pengar på din blogg och hur du skapar inspirerande kollage med Metapic? I den här delen av guiden får du bl.a. tips om hur du använder affiliatelänkar/adlinks och samtidigt låter ditt content vara genuint.


Nadia har länkat till sin klänning i ett vanligt inlägg om hennes dag


1. Inlägget måste inte handla om produkter

Ditt inlägg måste inte i första hand handla om produkter för att du ska kunna få in Metapic-länkar, utan du kan arbeta in dem i ditt övriga content. Kanske handlar ditt inlägg om en utflykt eller ett event du varit på? Passa då på att under bilden länka till det du, eller kanske dina barn har på sig på bilden. Någon som är väldigt duktig på detta är Nadja Mayr, kika gärna på hennes blogg för inspiration! Läs Nadias inlägg här


2. Det behöver inte kännas som reklam 

En vanlig farhåga hos en del av de influencers jag pratar med är att de är rädda för att bli för mycket ”reklampelare”. För att vända lite på steken är följande ett enkelt tips. Istället för att lägga upp en bild på dig själv i en ny klänning och skriva något i stil med ”köp min klänning här”- lägg upp en bild på dig i klänningen i samband med att du skriver om något annat, ex. din dag.

Får du frågor om klänningen, gör ett nytt inlägg någon dag senare och skriv ”jag fick frågor om min fina klänning, den finns här”. Då visar du att du svarar på efterfrågan istället för att ”göra reklam”.


@Linapaciello gjorde ett inlägg i sina läsares smak och tipsade om tidlösa basplagg


3. Fundera på vad dina läsare tycker om

Fundera på vilka dina följare är och vad de kan tänkas gilla - och utmana dig själv och ditt eget content. Bloggar du mest om mode idag – testa att göra inlägg om inredning med produktlänkar. Bloggar du mest om barn – testa att göra inlägg om ex. mode eller beauty.

Exempel på en profil som lyckats med fånga upp sina läsares intressen är @Linapaciello som blandar både produktlänkar till mode och inredning i sin blogg. Läs Linas inlägg här.


@linnahlborg använder produktlänkar i infoboxen under sina videos


4. Våga testa rörligt material 

Att jobba med affiliate-länkar i rörligt ska inte underskattas. Jobbar du även med Youtube kan du lägga in länkarna i texten under klippet. Att i rörligt berätta för dina följare varför du gillar en produkt har väldigt bra effekt och ger många klick då det har hög trovärdighet. Länkarna ”lever” dessutom väldigt länge. Här en ett exempel på en video som @linnahlborg gjorde för 2 år sedan som fram till denna dag fortfarande får klick. Se Linns video här.

Kanske är det dags för just dig att prova på en Youtube-haul där du visar upp och berättar om något du köpt nyligen?


Vill du veta mer? 

Har du frågor eller vill du bara snacka mer om Metapic? Då är du varmt välkommen att maila Sigrid och gänget på Metapic.
Du når dem på: support@metapic.seOmslagsbild: @Andreapalomas


Skribent
Redaktionen