"Resandet får mig alltid att uppskatta saker och ting i livet"

"Resandet får mig alltid att uppskatta saker och ting i livet"

I veckans blogg möter vi vår profil Maja Axelsson. Efter studenten tidigare i år kände hon att hon ville ut på nya äventyr. På bloggen får vi följa hennes liv på andra sidan jordklotet där hon reser runt helt själv och upptäcker fantastiska platser. Profile - 10

Hej Maja! Berätta lite om dig själv och vad får vi läsa om i din blogg!
Hej där! Jag är en glad och sprallig nittonåring som precis lämnat fågelboet där hemma för att resa. Jag befinner mig just nu i Australien, helt ensam. På min blogg får ni följa med på mina äventyr och resor samt läsa om mitt liv här på andra sidan jorden.

Vi kan läsa om lite olika resor du gjort på bloggen, vad är det bästa med att resa?
Det stämmer! För mig handlar resandet om att våga kliva ur comfort zonen, våga utmana sig själv och testa något nytt. Det ger en möjligheten att se världen ur nya perspektiv och att utvecklas som person. Resandet får mig alltid att uppskatta saker och ting i livet, alltifrån min familj och mina vänner till småsaker som en nybakt lussebulle med ett glas kall, svensk mjölk (något jag saknar just nu), haha! Det finns så mycket positivt med att resa och har man möjligheten ska man ta den tycker jag. Det behöver inte vara en resa till andra sidan jorden, ibland kan det räcka med några timmar på en plats bortom hemmet, bara för att få lite miljöombyte.

Du är just nu ute och reser runt på andra sidan jordklotet. Hur kom det sig att du ville göra en sådan resa?
Jag har alltid älskat att resa och efter studenten kände jag att jag behövde komma bort från Sverige för ett tag. Australien kändes som ett bra alternativ för mig som planerade att resa ensam, här finns det nämligen gott om vilsna ensamresenärer.

Just nu reser jag längs Australiens östkust och hittills har jag hunnit med hälften (ish) av de städer och öar jag har velat besöka. Men listan är lång och Australien är stort så det kan nog ta ett litet tag innan jag fått bockat av allt. Med det sagt kan jag inte riktigt veta hur länge jag blir borta. Mitt visum ger mig rätten att stanna i landet till oktober 2020, men om man vill förlänga finns även den möjligheten. Jag är värdelös på att planera så jag tar det lite som det kommer. Att inte veta vart jag befinner mig nästa månad är ju ruskigt spännande!

Vad är målet med din resa som du gör just nu?
Hmm.. Jag skulle nog inte säga att jag har något större mål sådär. Tanken var bara att komma bort från Sverige ett tag för att se och uppleva något annat. Nu är jag här och lever livet jag alltid drömt om!

Har du något bästa minne från någon av dina resor?
Oj, har såå många härliga minnen från resor jag varit på genom åren. Men om jag måste välja ett så skulle det nog vara från när jag och mina två bästa tjejkompisar var i New York tidigare i år. Det var så mycket sjuka saker som hände under en och samma vecka, alltifrån andnöd på lyxrestaurang till bajsattacker i Central Park.

Vad är din drömdestination?
Hawaii tror jag, det ser så läckert ut!

Hur ser ditt liv ut om 5 år?
Om jag fick önska är jag färdigrest om 5 år. Då har jag bott mina tre månader i New York, gjort mitt volontärarbete och lärt mig surfa på Hawaii. Jag är bosatt i Göteborg, har ett kreativt och roligt jobb som gjort att jag börjat uppskatta måndagar!


5 antingen eller:

Tidiga mornar/sena kvällar
Jag är absolut ingen morgonmänniska, det vet alla som känner mig. Pratar helst inte med någon nämligen. MEN, bara jag får ett par minuter för mig själv och lite frukost i magen är jag sedan redo för att ta mig an dagen. Jag älskar att vakna tidigt om det minimerar risken för stress. Finns ju inget värre än morgonstress och man springer ut med skorna på fel fot..

Fota/bli fotad
Fota, såklart! Avskyr att stå framför kameran, håller mig alltid i bakgrunden, helst med kameran i handen.

Serie/film
Jag har alldeles för dåligt tålamod för att kolla på serier, blir uttråkad så fort..

Frukost/middag
Frukost alla dagar i veckan! Hade jag fått välja hade jag ätit frukost även till lunch och middag.

Sverige/utomlands
Svår, här lutar det faktiskt lika mycket åt båda hållen. Vill säga Sverige men jag föredrar ju sommar och sol..


Majas blogg @majaaxelsson