Redaktionens bedste redigeringstips

Redaktionens bedste redigeringstips

#Nouw30DayChallenge - I denne artikel har vi samlet vores redigeringsfavoritter, som helt enkelt kan forbedre og øge kvaliteten på dine billeder og din blog! Blogging tips - 1

Hvidbalance - For at få et så neutralt og stilrent billede som muligt kan du gøre brug af hvidbalancen. Hvis du har mulighed for at indstille hvidbalancen på dit kamera bliver det lettere at redigere, ellers findes der flere tilgængelige apps, som tilpasser lyset og farverne, så de hvide rammer bliver mere neutrale. For eksempel appen Snapseed.

Kurver - Et normalt værktøj i dit redigerensprogram, hvor du hurtigt og enkelt kan tilpasse kontrast og lys i dine billeder. Test dig frem til du har fundet den rette balance mellem eksponering og kontrast. Ved at tilpasse kurverne får billedet en flot effekt, som giver dit billede mere dybde. De fleste redigeringsprogrammer har et værktøj, hvor du kan justere og ændre kurverne - blandt andet Gimp, som er en gratisversion af Photoshop.

Cut-out-tool - Dette værktøj er en nødvendighed for en blogger når man laver collager. Med denne funktion kan du markere og klippe ud dele af billedet, som du ikke ønsker skal være med. I onlineprogrammet Befunky har du mulighed for at klippe udvalgte områder ud af billedet for fx at kunne skabe en collage.

Kontrast - Kontrastfunktionen er også et redigeringsværktøj, som gør, at dine billeder får et specielt udtryk. Mindre kontrast kan give en mere blød følelse, og modsat kan en alt for voldsomt kontrast give et mere overreagerende og unaturligt udseende. Find en balance som passer dine billeder bedst!

Find din egen redigeringsstil - Test dig frem i forskellige redigeringsprogrammer for at finde frem til den stil du synes om, og anvend lignende redigering på alle dine billeder for at få et ens udtryk på din blog.
Filter - For at tage din redigering til et nyt niveau er vores bedste tip at finde et filter på en redigeringsapp. For det meste hjælper filteret dig til at få et ekstra finish på dine billeder og med et par enkle klik har du en god base at starte på. I Nouws eget redigeringsværktøj har du mulighed for at trække ned på intensiteten på et filter - i nedenstående tilfælde har vi anvendt os Ventura. Det giver dig mulighed for at vælge hvor stærkt du vil have at filteret skal synes, og samtidigt giver det dine billeder en flot effekt.

Omslagsbillede: @elinskoglund