Redaktionens bästa redigeringstips

Redaktionens bästa redigeringstips

#Nouw30DayChallenge - Vi har samlat redigeringsfavoriter som enkelt förbättrar dina foton och hjälper dig öka kvalitén på dina bilder och din blogg! Blogging tips - 39

Vitbalans - För att få en så neutral och stilren bild som möjligt kan du ta hjälp av vitbalansen. Har du möjlighet att ställa in din vitbalans på kameran underlättar det redigeringen, annars finns det flera appar tillgängliga som anpassar ljuset och färgerna så att de vita ytorna blir neutrala, till exempel appen Snapseed.

Kurvor - Ett vanligt verktyg i redigeringsprogram där du snabbt och enkelt kan anpassa kontrast och ljus i dina bilder. Testa dig fram tills du hittar en balans mellan lagom exponering och kontrast. Genom att anpassa kurvan får bilden en snygg effekt som ger din bild ett större djup. De flesta redigeringsprogram har verktyg för att ändra och justera kurvorna, bland annat Gimp som är en gratisversion av Photoshop.

Cut-out-tool - För bloggare med vana att göra kollage är lassoverktyget en räddare i nöden. Med den kan du enkelt markera och "klippa ut" delar av en bild som känns överflödiga. I onlineprogram som Befunky har du möjlighet att klippa ut valda delar av en bild för att till exempel kunna skapa kollage.

Kontrast - Kontrastfunktionen är ett återkommande redigeringsverktyg för att ge dina bilder ett speciellt uttryck. Mindre kontrast kan ge en mjuk känsla, samtidigt som alldeles för mycket kontrast ofta bidrar till foton som ser överreagerade och onaturliga ut - hitta en balans som passar dina foton bäst!

Hitta din redigeringsstil - Testa dig fram i olika redigeringsprogram för att hitta en stil du tycker om, och använd liknande redigering på alla dina bilder för att få en enhetlig känsla på din blogg.

Filter - För att ta din redigering till en ny nivå är vårt bästa tips att hitta ett filter via en redigeringsapp. För det mesta hjälper filter dig att få en extra finish på dina bilder och med bara några klick har du en bra grund att utgå ifrån för att få rätt känsla. I Nouws egna redigeringsverktyg har du möjlighet att dra ner intensiteten på ett filter - i det här fallet använde vi oss av Ventura. Det ger dig möjligheten att välja hur starkt du vill att filtret lyser igenom, samtidigt som det ger dina bilder en snygg effekt.

Omslagsbild: @elinskoglund