Redaksjonens beste redigeringstips

Redaksjonens beste redigeringstips

#Nouw30DayChallenge - Vi har samlet våre redigeringsfavoritter som enkelt kan forbedre bildene dine. Klikk deg inn her for å få litt hjelp til hvordan du kan øke kvaliteten på bloggen din! Blogging tips -

Hvitbalanse - For å få ett så naturlig og stilrent bilde som mulig kan du benytte deg av hvitbalansen. På visse kamera kan man stille inn hvitbalansen når man knipser bilder, noe som forenkler redigeringen. Hvis du ikke har dette, finnes det mange apper som justerer lyset og fargene slik at de hvite tonene blir naturlige, for eksempel appen Snapseed.

Kurver - Et vanlig verktøy i ulike redigeringsprogram hvor man enkelt kan tilpasse kontrast og lys i bilder. Test deg frem til du finner en fin balanse mellom eksponering og kontrast. Gjennom å tilpasse kurven får bildene en fin effekt som skaper en ekstra dimensjon. Redigeringsprogram som har verktøy for å justere kurvene er for eksempel Gimp, som er en gratisversjon av Photoshop.

Cut-out-tool - For bloggere som ofte lager kollasjer er lassoverktøyet en redder i nøden. Med den kan du enkelt markere og "klippe ut" deler av et bilde som føles overflødig. I online-program som Befunky.com har du mulighet til å klippe ut noen deler av et bilde for å kunne lage en kollasj.

Kontrast - Kontrast-funksjonen er et redigeringsverktøy for å kunne gi bildene dine ett spesielt uttrykk. Mindre kontrast kan gi en myk følelse, samtidig som alt for mye kontrast kan gjøre at bildene ser alt for redigerte og unaturlige ut - finn en balanse som passer best til ditt bilde!

Finn din redigeringsstil - Test deg frem i ulike redigeringsprogram for å finne en stil du liker, og bruk lignende redigering på alle bildene for å få en følelse av helhet gjennom hele bloggen din.

Filter - For å ta redigeringen din til ett nytt nivå er vårt beste tips å finne et filter via en redigeringsapp. For det meste hjelper filter deg til å få en ekstra finish på bildene dine, og bare ved noen klikk har du ett godt grunnlag for å få den riktige følelsen du vil vise ved bildet. I Nouw's egne redigeringsverktøy har du mulighet til å dra ned intensiteten på et filter - i dette tilfellet brukte vi filteret "Ventura". Det gir deg muligheten til å velge hvor sterkt du vil at filteret skal lyse gjennom bildene dine, samtidig som det gir bildene en fin effekt.


Omslagsbilde: @elinskoglund

Oversatt: @karolinesmadal ?