Recept: Karamellpopcorn-tartelett med choklad och valnötter

Sugen på att baka i helgen? Här bjuder 100kitckenstories på ett nyttigt recept till karamellpopcorn-tartelett med choklad och valnötter. Här nedan finner du receptet! Lifestyle -

Karamell+ popcorn + choklad + jordnötssås + salt + jordnötter + riven choklad. Kom igen nu, kan det bli bättre än så här? Jo det var definitivt annorlunda, men roligt, att använda sig av popcorn som bas för en tart. Det är definitivt inte något man vanligtvis gör! Jag tänker faktiskt inte skriva så mycket mer om denna efterrätt förutom att den var MYCKET god!Recept

Karamellpopcorn-tartelett med choklad och valnötter

8 dl poppad popcorn (utan salt)*

20 gr kokosolja

1 dl russin (eller motsvarande mängd dadlar) + hett vatten

20 gr honung

Salt


25 gr kokosolja

2 msk kakao

1,5-2 msk stevia eller skrin

ELLER mörk choklad istället för kokosolja, kakao och stevia

+ ca 25 gr jordnötssmör, 1,5 msk hett vatten och mörk choklad

* Popcornen ska helst vara ekologiska, utan några tillsatser. och INTE micropop. Det är nyttigare att poppa popcorn i kastrull, men det går givetvis att använda sig av "vanliga" popcorn också.


Gör såhär:

Poppa dina popcorn. Mixa lätt i en matberedare så det endast blir LITE mindre bitar.

Hetta upp kokosolja i en liten kastrull. Tillsätt russinen och blanda om. Russinen kommer nu börja mjukna.

Tillsätt honung och blanda om igen. Pressa russinen lite med en gaffel, så ska du se det blir en tjock "kolasås".Tillsätt denna "kolasås" med popcornen, samt lite salt, och blanda om ordentligt så det blir en klibbig blandning.

Pressa ut denna blandning jämnt i en pajform och sätt in i frysen.

Du kan antingen göra det enkelt och smälta mörk choklad och bre ut på popcornbottnen, eller så gör du följande: hetta upp kokosolja i en kastrull. Tillsätt silad kakao samt stevia eller sukrin. Smaka av och se om du möjligtvis behöver mer av någon ingrediens.

Bre över chokladen på popcornbottnen sätt in i frysen.

Efter ett litet tag i frysen eller innan servering så blandar du jordnötssmör med hett vatten till en sås. Ringla över detta över tarten. Riv mörk choklad över, och garnera med jordnötter.