"Rakastan valokuvausta, hyvää kahvia ja arjen kauniita asioita"

Tämän viikon bloggaajamme on äskettäin Nouwiin siirtynyt ja pian äidiksi tuleva Veera Kautto! Lue mikä on kahdeksan vuotta blogia pitäneen Veeran mielestä parasta bloggaamisessa ja mitä hän odottaa ensimmäiseltä kesältään äitinä! Profile - 3


Hei Veera! Kerro meille vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet?
Olen Veera Kautto, 24-vuotias maisterivaiheen kauppatieteiden opiskelija ja asun tällä hetkellä mieheni kanssa Kuopiossa. Oon Keski-Suomesta kotoisin (ja sinne suuntaan kaipaan takaisin!) ja lähdin Kuopioon muutamia vuosia sitten opiskelupaikan perässä. Tällä hetkellä oon äitiyslomalla ja valmistaudun pienen tyttövauvan tuloon! Rakastan valokuvausta, hyvää kahvia ja arjen kauniita asioita, oon kiinnostunut hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista sekä rentoudun luonnossa liikkumalla tai uppoutumalla hyvään kirjaan. Klassinen tyyli, kauneus, kosmetiikka sekä hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni.

Mikä on parasta bloggaamisessa ja kauanko olet nyt blogannut?
Aloitin blogin ollessani noin 17-vuotias ja tänä vuonna täytän 25... Bloggaamista tulee ensi syksynä täyteen siis 8 vuotta! Hurjaa miten nopeasti aika menee... Vaikka tätä on tullut tehtyä jo melko pitkään, en voisi kuvitellakaan lopettamista. :)

Parasta bloggaamisessa on mm. itsensä haastaminen ja kehittäminen, jatkuva uuden oppiminen, uusiin saman henkisiin ihmisiin tutustuminen ja se, että voi toteuttaa itseään tällaisen luovan tekemisen kuten valokuvauksen, kirjoittamisen ja kuvanmuokkauksen parissa. On myös todella palkitsevaa kuulla, jos esimerkiksi joku lukijoistani on saanut jotain hyötyä tai apua jonkun postaukseni tai vinkkini kautta.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Bloggaatko yhä?
Toivon, että viiden vuoden kuluttua saan tehdä sellaista työtä, josta tykkään, työskennellä jollain tapaa esimerkiksi markkinoinnin parissa. Siinä vaiheessa olen valmistunut yliopistosta ja olen noin 5-vuotiaan tytön äiti. Yksi haaveistani on, että muutettaisiin ulkomaille, mutta sen sitten aika näyttää mihin elämä vie… :) Uskon, että teen viiden vuoden päästä edelleen blogia ja/tai jotain muuta sosiaaliseen mediaan tai markkinointiin liittyvää.


Mitä odotat eniten ensimmäiseltä vauvakesältä?
Eniten odotan yhteistä aikaa vauvan ja perheen kanssa sekä vauvaan tutustumista. Lisäksi odotan mm. kaiken uuden oppimista (kaikkea opettelemista vauvan hoitoon liittyen on varmasti tosi paljon edessä!), vauvan kehityksen seuraamista, vaunulenkkejä ja rauhallista arkea. Haluan olla mahdollisimman paljon läsnä ja pyrkiä olemaan stressaamatta. :)

Miten uskot äitiyden tulevan muuttamaan itseäsi ja pukeutumistasi?
Luulen, että äitiys ei tuu ainakaan merkittävästi muuttamaan pukeutumistani, mutta minua ihmisenä varmasti todella paljon! Esimerkiksi tää raskausaika tähän mennessä on ollut todella kasvattava ja hieno matka (kaikkine pelkoineen, huolineen ja onnellisine hetkineen), ettei tätä voi oikein edes sanoin kuvailla! Nyt raskauden aikana oon oppinut mm. kuuntelemaan itseäni ja kehoani enemmän, pysähtymään ja olemaan itselleni hiukan armollisempi. Oon miettinyt erityisesti viime aikoina paljon muun muassa sitä, minkälainen äiti tulen olemaan, minkälainen äiti haluaisin olla sekä kasvatukseen liittyviä asioita, mutta vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, miten itse tulen muuttumaan lapsen syntymän jälkeen. Sen tiedän, että se tulee muuttamaan ja kasvattamaan minua ihmisenä varmasti hyvin paljon!Mitä löytyy tämän hetkiseltä ostoslistaltasi?
Tällä hetkellä ostoslistalla on uusi musta arkilaukku, Nespresson kahvia, kamera, vauvan tarvikkeita sekä hyvä blenderi (rakastan smoothieta, joten pakko saada mahd. pian blenderi taas käyttöön!).

Mitä kosmetiikkatuotetta ilman et voisi elää?
Peiteainetta, millä saa tummat silmänaluset peittoon, punaista huulipunaa (piristää ilmettä hetkessä!) ja poskipunaa.

Miltä näyttää tyypillisen viikkosi ohjelma?
Jäin noin pari viikkoa sitten töistä äitiyslomalle, joten tällä hetkellä arkeni on melko erilaista kuin aiemmin. Juuri nyt teen itsenäisiä yliopiston kursseja eteenpäin ja blogitöitä. Lisäksi pyrin liikkumaan oman jaksamisen mukaan ja laittamaan kaiken valmiiksi ennen vauvan syntymää. Arkeni koostuu siis tällä hetkellä lähinnä opinnoista, blogista ja rauhallisesta liikunnasta. Pyrin tekemään opintoja ja blogia arkisin ja viikonloput vietän mieheni ja/tai perheeni kanssa. Monesti tulee kuitenkin tehtyä myös viikonloppuna töitä, vaikka välillä olisi varmasti enemmän kuin hyvä idea sulkea välillä läppäri parin päivän ajaksi! ;)Seuraa Veeraa:

Blogi: Veera Kautto
Instagram: veerakautto_