"Prova något nytt, det är oftast då som det blir som bäst"

"Prova något nytt, det är oftast då som det blir som bäst"

Denna veckan träffar vi Maha - en framtida ingenjör med ett hjärta som slår extra för mode. Här berättar hon om jakten på fotovänliga platser & den ultimata inspirationskällan, men även om hur viktigt det är att komma ihåg att det bakom varje blogg finns en person med känslor. Profile - 7

Hej Maha, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej! Jag är en 18-årig tjej, som bor i Stockholm och som alldeles snart tar studenten. Helt sjukt vad tiden går fort. Höll nästan på att skriva att det är skönt att skolan är över nu, men jag har ju då till hösten sökt in till en civilingenjörsutbildning i IT. Tro det eller ej så ser jag faktiskt fram emot att börja plugga!

Jag är en väldigt lugn samt målinriktad person som alltid vill allas bästa. Mitt största intresse här i livet är mode. Att sätta ihop en outfit och kombinera olika plagg med varandra, det är som godis för mig. Förutom mode, älskar jag att resa och att umgås med mina nära och kära.

Vad får vi läsa om i din blogg?
Jag skulle nog säga att det mesta i min blogg är moderelaterat. I min blogg vill jag att man ska känna sig inspirerad, framförallt modemässigt och därför blir det också mycket outfitbilder och inspirationskollage. Men trots att det huvudsakliga fokuset ligger på mode och outfits flikar jag då och då in med vardagsinlägg och personliga tankar. Bakom det ytliga finns ju en person, med känslor, och det tycker jag är viktigt att påminna läsaren om!

Var får du din blogginspiration ifrån?
Jag hämtar ofta inspiration från den omgivining eller plats jag befinner mig på. Vart jag än går ställer jag mig alltid frågan: Är detta en fotovänlig plats? Eller: Kan detta bli ett potentiellt blogginlägg? Jag inspireras dessutom mycket av andra bloggare, instagramprofiler och favoriten: Pinterest.Vad är ditt bästa tips för att skapa en unik touch på sina bilder?
Mitt bästa tips är att hitta appar (ex. Picsart) eller andra redigeringsverktyg (ex. Photoshop) där det finns möjlighet att ”leka” runt med bilden/bilderna. Var inte rädd att gå över din ’comfort zone’, prova något nytt, det är oftast då som det blir som bäst och det är då du har möjlighet att sätta ett eget avtryck på bilden i fråga.

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Om fem år, oj då är jag 24 år och har förhoppningsvis pluggat färdigt. Min dröm är att kunna kombinera min utbildning med mode på något sätt. Pricken över i:et skulle vara att få göra detta utomlands. Sen hoppas jag såklart att min blogg och Instagram vuxit sig större och att jag har möjlighet att hålla på med dessa i större utsträckning.

Fem snabba frågor:
Avokadomacka eller sötpotatis-pommes

Göteborg eller Stockholm

Sneakers eller klackar

Aldrig skriva igen eller aldrig fota igen

Film eller serieMahas blogg: nouw.com/mahakloub