Premiär för Jennifer & Julias blogpod

Nu ligger första avsnittet av Jennifer Sandsjös och Julia Malmstens blogpod ute. Nattstads Elin Skoglund har gjort en kort intervju med de båda. Podcast -

Kan ni kort beskriva er podcast?
Jennifer: Vår podcast är till för att våra läsare ska lära känna oss bättre. Jag tycker själv, efter att ha lyssnat på andra bloggares podcasts, att man får en lite bättre "relation" med bloggaren. Det är inte bara text och bilder utan en röst och mer åsikter. Så det är det vi vill med podden! Första avsnittet kommer vi presentera vilka vi är och även berätta lite privata saker om oss själva och i kommande avsnitt kommer vi ha olika rubriker och gäster.

Julia: Det är bara första avsnittet som är klart och det handlar i princip bara om mig och Jennifer! Vi berättar om oss själva, hur vi lärde känna varandra och varför vi hatade varandra i början... Haha! Vi frågar också varandra lite kul "random" frågor som vi besvarar.

Vad är ert mål med den?
Jennifer: Målet enligt mig är som jag skrev innan - Att alla läsare ska få en personligare syn av oss!

Julia: Jag personligen har inget speciellt mål med podcasten. Jag vill mer ge våra läsare en lite mer personligare blick av oss själva och låta de höra oss prata osv för att det då är lite lättare att "lära känna" oss.

Hur var det att åka till Stockholm och spela in er egna podcast?
Jennifer: Det var hur kul som helst. Vi åkte dit med 0 förhoppningar eller förväntningar och åkte hem jätte nöjda och glada. Det var verkligen sjukt kul! Dock väldigt nervös för min del vilket troligtvis kommer höras i avsnittet, men det kommer bli mer och mer avslappnat efter varje avsnitt.

Julia: Det var jätte roligt att åka till Stockholm och spela in vår podd! Det kändes väldigt stort och seriöst. Vi fick även träffa Michaela Forni som jag tycker har en jätte bra blogg vilket var kul!!

Hur känns det att höra sin egen röst inspelad? Kul, läskigt, nervöst?
Jennifer: Väldigt konstigt men ändå sjukt kul! Jag har lite scenskräck vilket jag själv hör, som ni nog inte kommer höra. Men den riktiga jag kommer nog fram eftersom, ju mer avslappnat det blir och ju mer van man blir.

Julia: Jag gillar inte att höra min egen röst, tycker nästan det är pinsamt...

Vilka reaktioner tror ni att ni får av lyssnarna?
Jennifer: Oj! Hm.. Förhoppningsvis gillar de podden och känner att de lär känna oss bättre.

Julia: Hmm... Svårt, hoppas de tycker det är kul! Många kommer säkert få en annan bild av oss då man är lite olika när man skriver och pratar.

Podcasten finns på iTunes, för att enkelt kunna prenumerera och lyssna på den i mobilen. itunes.apple.com/se/podcast/jennifer-julias-blogpod/id889058106?

I höst kommer Nouw erbjuda utvalda bloggare att få sin podcast publicerad både på Nouw och iTunes.

Vill du göra en egen blogpod? Maila till elin@nouw.com och skicka gärna med en kort provinspelning. Vi rekommenderar t ex Garageband för att spela in och redigera sin podcast med. Det är en app som är gratis att hämta ned för iPhone och Mac.