"Perustyylini on enemmän klassinen, mutta pidän eri tyylien yhdistelemisestä"

"Perustyylini on enemmän klassinen, mutta pidän eri tyylien yhdistelemisestä"

Viikon bloggaajamme on tällä viikolla porvoolainen parikymmpinen Mathilda Fabricius. Mathildan tulevaisuuden suunnitelmissa on muutto Helsinkiin, sekä suunnitteluarkkitehdin opintojen aloittaminen. Profile - 2


Hei Mathilda! Kerro meille vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet?
Olen Mathilda Fabricius, 20-vuotias nuori nainen. Asun tällä hetkellä Porvoossa, mutta suunnitelmissani on muutto Helsinkiin. Olen luonteeltani rento, ennakkoluuloton ja positiivinen. Olen kiinnostunut muodista ja sisustuksesta. Tulevaisuuden haaveenani olisi työskennellä molempien tai jomman kumman parissa. Vapaa-ajallani tapaan kavereita kahvikupillisen äärellä tai vietän aikaa poikaystäväni kanssa.

Kuvaile blogiasi neljällä adjektiivilla?
Kirjoitustyyli blogissani on mielestäni rento, jotta sitä olisi helppo lukea. Blogin sisältö on vaihtelevaa, tarkoituksena houkutella erilaisia lukijoita. Aiheet ovat arkisia, jotta esim. vinkeistä olisi mahdollista hyötyä arjessa. Innostavaksi kuvailisin myös blogiani, koska tarkoituksena on innostaa esim. matkustamiseen ja erilaisiin asuihin.

Millainen on tyypillinen sunnuntaipäivän asusi?
Valitsen sunnuntai asuni riippuen päivän suunnitelmista. Töihin puen yleensä mustat housut ja pitkähihaisen paidan. Kotipäivää viettäessäni viihdyn rennoissa vaatteissa, iso huppari tai neule, johon yhdistän jotkut mukavat housut. Jos päivä sujuu esimerkiksi shoppailun tai kahvittelun merkeissä valitsen asuni fiiliksen pohjalta. Näin talvisin yhdistän suoriin housuihin esimerkiksi mukavan pooloneuleen tai naisellisen röyhelöpaidan.


Oletko enemmän trendien perässä juoksija vai klassinen tyyliltäsi?
Mielestäni perustyylini on enemmän klassinen, mutta pidän eri tyylien yhdistelemisestä. Lisään klassiseen asuuni mielelläni trendikkäitä asusteita, kuten näyttävät korvikset, ison kaulahuivin tai tyylikkään laukun. Talvisin piristän perusasujani trendikkäillä takeilla ja kengillä. Koen, että pysyn hyvin mukana trendien pyörteissä, mutta päätän käyttää ainoastaan minua miellyttäviä vaatekappaleita. Vaatteiden täytyy myös tuntua hyviltä päällä, muuten ne jäävät kauppaan vaikka kuuluisivatkin tämän hetken suosituimpiin trendeihin.

Kertoisitko meille yhden parhaan tyyli- ja kauneusvinkkisi?
Tyylivinkki ja periaate, jonka mukaan itsekin usemmiten valitsen asukokonaisuuteni on: uskalla poiketa muiden valinnoista ja kokeile uusia asukokonaisuuksia. Niin kauan kuin olosi tuntuu mukavalta ei millään muulla ole väliä!

Kauneusvinkkinä käyttäisin sanontaa "less is more" millä tarkoitan sitä, että perusmeikin tarkoituksena on korostaa omia parhaita piirteitä. Vaikka suosinkin luonnollista lookia, niin satsaan silmämeikin tekoon juhlatilaisuuksiin tai illanviettoon lähtiessäni, korostaakseni silmieni väriä.

Millainen on luottoasusi?
Kokomusta asu. Chelsea bootsit , tekoturkis ja crossbody laukku kuuluvta tämän hetkiseen luottoasuuni. Pääasia on, että asu on mukava päällä. Piristääkseni asua laitan korviini näyttävät korvikset ja ranteeseen tyyliini sopivan kellon.Keiden vaikuttajien tyyleistä saat eniten inspiraatiota? Miksi juuri heidän?
Angelica Blick on inspiroinut minua vaihtelevalla ja monipuolisella tyylillään. Hänen blogistaan ja Instagramistaan löytyy paljon erilaisia tyylejä, tyttömäisistä mekoista asennetta vaativiin asukokonaisuuksiin ja kaikkea siltä väliltä, you name it! Hän on omalla persoonallaan ja tyylillään inspiroinut minua pitkään ja mielenkiintoni häntä kohtaan vaikuttajana on säilynyt jo vuosia!

Miten innostuit alunperin bloggaamisesta ja kauanko olet nyt blogannut?
Olen kirjoittanut blogia kohtapuoliin vuoden. Aloitin bloggaamisen lukion loputtua, koska vapaa-aikaa oli runsaasti ja kirjoittaminen on pitkään ollut lempipuuhaani. Alunperin tarkoituksenani oli ylläpitää ja kehittää kirjoittamista, sekä jakaa omia ajatuksiani. Tarkoitus on säilynyt suurin piirtein samana, mutta sen lisäksi olen kiinnostunut valokuvaamisesta. Kiinnostukseni muotia sekä matkailua kohtaan näkyy paremmin blogissani tänä päivänä mm. kuvien muodossa.

Mitä toivoisit saavuttavasti blogillasi?
Haluan blogillani tavoittaa lukijoita ja jakaa heille omia ajatuksiani. Haluaisin myös kehittyä kirjoittajana niin, että pystyisin jakamaan myös henkilökohtaisempia asioita. Edelleen tavoitteenani on myös jakaa omia kokemuksia valokuvien avulla, sekä muotiin että matkailuun liittyen. Tarkoituksena on lähinnä inspiroida ja innoittaa sekä jakaa arkisia vinkkejä joista lukijat hyötyvät.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Haaveilen ammatista suunnitteluarkkitehtina, eli näen itseni viiden vuoden päästä opintojen puolivälissä. Samalla näen, että olen myös onnistunut saamaan kokemusta erilaisista suunnittelutehtävistä esim. harjoittelu- tai jopa työpaikan kautta.


Seuraa Mathildaa: