på jobbet med joanna fingal

på jobbet med joanna fingal

Häng med Nouws chefredaktör Joanna Fingal på en dag på jobbet och få reda på hur hon gjorde för att ta sig dit hon är idag! Lifestyle -

1. Hej Joanna! Kan du berätta lite om dig själv och hur det är att vara chefredaktör på Nouw.com?

- Hej! Jag heter Joanna Fingal, är 27 år gammal och jobbar som sagt som chefredaktör på Nouw.com. Jag är en glad prick som älskar livet och allt vad det innebär. Jag tok-gillar mitt jobb och är så glad att jag gick på den där intervjun för precis ett år sedan.

2. Kan du berätta lite om vad du gjort tidigare i livet och hur det kommer sig att du fick ditt nuvarande jobb?

- Okej, let's go! Efter studenten så började jag jobba som butiksbiträde på Vero Moda, avancerade till skylt-ansvarig och vikarierande butikschef. Efter knappt 2 år i butik tog jag steget ut i frilansbranschen där jag frilansade som klädstylist med fokus på tv-produktion. Stressigt men ack så roligt! Vidare gick jag och denna gång till Metro Mode magasin där jag jobbade som moderedaktör tätt tillsammans med mina två vapendragare Petra & Carro som också idag är två av mina absolut närmsta vänner. Efter 1,5 år där fick jag ett erbjudande att tillsammans med Josefin Dahlberg nyansera Modette.se vilket också kändes som en sjukt rolig utmaning, så dit gick jag och där blev jag kvar i ett år innan samtalet kom ang en intervju och ett möte för en ny sajt som skulle realiseras, (Nouw.com) och denna gång då som chefredaktör. Valet blev ganska enkelt!

3. Hur ser en typisk dag på jobbet ut?

- Den ena dagen är inte den andra lik. Och det är det som jag gillar så mycket med mitt jobb. Oftast startar den på kontoret kl 09 med mailjobb, fortsatt med möten, både interna och säljmöten för upplägg av kampanjer osv. Sedan ska artiklar skrivas till Nouw.com, bloggar ska rekryteras, bloggen ska uppdateras (en del av mitt jobb!) samt att det ofta är event och andra pressmöten senare under dagen. Fullspäckat men otroligt roligt!

4. Vad är det allra bästa med ditt jobb?

- Variationen! Och att jag får styra och ställa ;)

5. Vilka är de största utmaningarna du stöter på i ditt arbete?

- Jag älskar utmaningar och det är det som får mig motiverad. Den dagen man längre inte känner drivkraften till att vilja komma framåt tror jag att det är dags att söka sig efter något annat jobb. Man ska aldrig vara nöjd, jag försöker alltid hitta nya saker att utmana mig själv med. Jag vill utvecklas och bli bättre för varje dag. Det är den stora faktorn som får mig tillfredsställd.

6. Du är också en stor bloggare, kan du berätta lite om hur det är?

- Jag har nu bloggat i ca 4 år nu och bloggen växte sig stor ganska fort. Jag ser bloggen som min lilla dagbok och det är en befrielse att få skriva av sig. Lite terapi helt enkelt. Däremot tar det en jäkla tid och det gäller att planera speciellt för ett kontrollfreak som mig. Jag kan liksom inte blogga mobilbilder, utan det ska vara bra bilder tagna med en bra kamera och det kräver sin lilla tid.

7. Om du har en tuff dag, vad gör du då för att motivera dig själv?

- Klappar mig själv på axeln och intalar mig själv att man måste ha dåliga dagar för att uppskatta de bra dagarna. Sen går jag antagligen till gymmet, springer en mil. Går hem till soffan, lagar lite mat och intalar mig själv att morgondagen kommer bli så jäkla mycket bättre. Allt handlar om rätt inställning, glöm inte det!

8. Vad skulle du ge för tips till de som vill jobba med det som du jobbar med?

- Var hungrig, en idéspruta och visa att du kan! I denna bransch gäller det att ta för sig. Ingen annan kommer visa dig vägen eller hjälpa dig till toppen.

9. Vilka andra grymma kvinnor ser du upp till och varför?

- Jag har många vänner som lyckats i denna tuffa och hårda bransch. Att få se unga och hungriga entreprenörer, det får mig både motiverad och stolt. Om man går lite utanför så säger jag min mamma och min syster, de jobbar stenhårt på respektive håll, är mammor och med hjärtat på precis rätt ställe. Mina superkvinnor!

10. Och till sist, hur ser din framtid ut? Vad är dina drömmar och mål?

- Man ska aldrig sluta drömma, så det gör jag varje dag. Däremot har jag så mycket mer på min nuvarande roll som chefredaktör som jag vill fullfölja, och som får mig extra motiverad att fortsätta utvecklas. Men ser man på framtiden så skulle jag vilja jobba med något erkänt modemagasin och fortsätta skriva samt få utlopp på min kreativitet i form av styling. Utöver det så vill jag läsa en kurs i journalistik, lära mig mer om ekonomi samt fortsätta lyckosamt på mitt eget varumärke och egna entreprenörsväg.

Alla foton är tagna av Emelie Sundvall