"Omasta kaapistani ei löydy valkoista kauluspaitaa eikä sinisiä farkkuja"

Viikon bloggaajamme Marianne Pykäläinen uskoo jokaisen löytävän omaan tyyliinsä sopivat vaatekaapin kulmakivet rohkeasti kokeilemalla. Profile - 3


Kerro meille vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet?
Olen Marianne, Joensuusta lähtöisin oleva hymyilevä nuori nainen. Valmistuin viime vuoden puolella muotoilijaksi ja asun parhaillaan Lahdessa. Rakastan teetä, kissoja, sisustamista ja inspiroidun suuresti väreistä, printeistä ja katumuodista.

Mistä trendistä olet eniten innoissasi tänä keväänä?
Erilaiset power suitit, kahden erilaisen ruudun yhdistäminen ja kevään värit saavat minut innostumaan. Rakastan myös asuja, jotka koostuvat joko yhdestä väristä tai printistä ja ovat sitä samaa päästä varpaisiin.

Suunnitteleko asusi etukäteen vai valitsetko ne sen hetkisen fiiliksen mukaan?
Valitsen asut yleensä fiiliksen mukaan. Tosin kiireisille aamuille pyrin illalla pohtimaan muutamia vaihtoehtoja, mutta en päätä mitään kuitenkaan valmiiksi. Vaatekaapistani löytyy muutamia jokapaikan mekkoja, jotka pelastavat nykyisin lähes kaikki asukriisit.Mikä on parasta bloggaamisessa ja kauanko olet nyt blogannut?
Olen kirjoittanut blogia jo monen monta vuotta, välillä aktiivisemmin, välillä vähän kevyemmin. Ensimmäiset postaukset löytyvät jo vuodelta 2011. Nevaeh on aina ollut muotipainotteinen blogi, muodin ollessa lähellä sydäntäni. Blogi on kuitenkin muuttunut vuosien saatossa ja kasvanut minun mukana. Nykyisin nautin siitä, että saan tuottaa kaunista materiaalia, josta joku voisi inspiroitua. Blogi on minulle myös terapiaa, sillä kauniita kuvia muokatessa arkiset asiat unohtuvat hetkeksi. Ajattelen, että blogini on myös eräänlainen portfolio ja läpileikkaus kiinnostuksenkohteistani.

Mitä toivoisit saavuttavasti blogillasi?
Toivon, että lukijat saavat blogistani inspiraatiota ja uusia ideoita.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Bloggaatko yhä?
Tällä hetkellä haaveilen muuttamisesta takaisin kotipaikkakunnalleni. Blogin suhteen pyrin tuomaan uusia aiheita mukaan muodin lisäksi. Nevaeh on aina ollut melko muotipainotteinen blogi, mutta viime aikoina olen innostunut kirjoittelemaan myös sisustamisesta. Toivon, että minulla on aikaa ja intoa kirjoitella blogia vielä viidenkin vuoden päästä.Mikä on pahin tyylimokasi?
Nypin lukion alussa kulmakarvani todella ohuiksi, sillä en silloin pitänyt tuuheista kulmistani.

Mitkä ovat mielestäsi kaksi vaatekappaletta jotka jokaisella naisella tulisi olla vaatekaapissaan?
En ole ehdoton pukeutumisen suhteen. Jokainen löytää kokeilemalla omat juttunsa, joita pitää oman pukeutumisensa kulmakivinä. Esimerkiksi omasta kaapistani ei löydy valkoista kauluspaitaa eikä sinisiä farkkuja. Toivoisin, että jokaisen kaapista löytyisi asu, joka pelastaisi monet asukriisit ja olisi stailattavissa monipuolisesti. Itselläni tälläisiä vaatteita ovat erilaiset mekot, jotka toimivat sekä yksin, että reilummin asustettuina.

Keiden vaikuttajien tyyleistä saat eniten inspiraatiota? Miksi juuri heidän?
Viimeisten vuosien aikana olen inspiroitunut suuresti Marimekon mallistoista. Myös minimaalistinen skandityyli on kovasti mieleeni. Seuraan Sania Claus Deminaa, Hanna Stefanssonia, Johanna Piispaa ja Milla Kuoksaa. Minulla ei oikeastaan koskaan ole ollut sen suurempia tyyli-ikoneita. Rakastan kuitenkin katutyylien selaamista Pinterestistä ja Voguen sivuilta muotiviikkojen aikana.Seuraa Mariannea:

Blogi: @Nevaeh
Instagram: @mariannepykalainen