"Om du verkligen vill så kan du"

"Om du verkligen vill så kan du"

En krönika om att gå i samma mönster, drömma sig bort och sedan segla iväg ifrån sin trygg hamn och göra sina tankar till verklighet. Chronicle -

Jag går runt i samma stad och i samma mönster. Tittar ut genom samma fönster och går in genom samma dörrar. Jag ställer klockan och vaknar till samma jobbiga signal varje morgon. Äter samma bröd med samma pålägg och dricker samma sorts juice. Nu reflekterar jag knappt över mina färglösa rutiner längre. "It's like watching the sunset over and over again and suddenly it's just 6 o'clock in the morning" eller som när vi säger att vi älskar någon 10 gånger per dag bara för att det är vad man säger till dem man håller nära hjärtat, och till slut tappar det sin mening. Tillslut glömmer man varför man ens gör allt detta.

Bak i tankarna finns allt det där vi egentligen skulle vilja göra. Alla drömmar, alla framtidsplaner, alla inköp vi vill göra och alla nya äventyr vi vill ge oss ut på. Vi längtar efter helgens festligheter, sommaren, den där inplanerade resan, studenten, vuxenlivet och framtiden. Men jag tycker det borde räcka här. Vi måste sluta vänta på fredag, fred på jorden och på den där speciella personen ska förändra ens värld. Vi kommer nå lycka först när vi slutar vänta på allt och gör något verkligt av stunden vi är i just nu. Sluta vänta på allt det där du drömmer om att göra eller borde gjort och bara gör det.

Vill du simma med fria delfiner i Hawaii, boka en biljett. Vill du bli en framgångsrik skådespelare, gå på en audition. Vill du resa till ett tempel i Kambodja, spara pengar. Känns det som hundratusen fjärilar i magen varje gång han eller hon går förbi dig, berätta hur du känner. Vill du vara med i Million Dollar Listing, plugga och arbeta dig uppåt!

Jag har tron på att om man verkligen, alltså verkligen, vill göra något så kan man. Det kommer kräva mycket motivation och tid. Det kommer kanske framkalla blod, svett och tårar. Men vi måste sluta gå i samma dagliga spår och bara vänta och drömma om allt vi vill göra och istället göra det. Vi måste göra något av stunden vi är i just nu både för att känna lycka i nuet men även längre fram. Mod innebär att också kunna visa sig rädd, blottad och osäker.

Byt pålägg på mackan, drick en helt ny juice, köp den där tröjan du alltid velat ha men inte vetat om du passar i, säg till människorna du håller kärt att du älskar dem när det kommer spontant och njut av solnedgången som den faktiskt är. Sail away from safe harbour och gör de saker du fruktar men så gärna vill. Det kan bara göra dig starkare. Och glöm inte: If you snooze, you lose.

Text skriven av Amanda Ring. Klicka här för att besöka Amandas blogg!

Writer
Redaktionen