"Olen juuri nyt saavuttanut blogillani sen pisteen, jonka halusinkin"

"Olen juuri nyt saavuttanut blogillani sen pisteen, jonka halusinkin"

Oslossa asuva, Nouw Suomen oma Top bloggaaja Reetta Pellikka on tämän viikon bloggaajamme. Lue Reetan inspiroiva haastattelu, jossa hän jakaa mm. parhaat vinkkinsä bloggaamiseen! Profile - 2


Kerro meille vähän itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet?
Olen Reetta, 25-vuotias vastavalmistunut kauppatieteiden maisteri ja asun tällä hetkellä Oslossa. Rakastan matkustamista, second hand-löytöjä, käsitöitä ja kissoja.

Mikä on parasta bloggaamisessa ja kauanko olet nyt blogannut?
Bloggaamisessa parasta on ehdottomasti vuorovaikutus lukijoiden kanssa, upeat ihmiset joihin olen blogini avulla tutustunut ja tietenkin mahdollisuus itsensä ilmaisuun. Nautin suunnattomasti kuvaamisesta, kuvien muokkaamisesta sekä kirjoittamisesta, minkä vuoksi alkujaankin aloitin blogin kirjoittamisen. Tänä keväänä yhtäjaksoista bloggaamista on takana jo seitsemän vuotta! Ensimmäisen blogin perustin aikoinaan ystäväni kanssa, joka sitten myöhemmin muokkaantui minun pitämäkseni nykyiseksi Fashion Statement blogiksi.

Miten kuvailisit tyyliäsi?
Oma tyylini on hyvin skandinaavinen ja minimalistinen. Rakastan denimiä, villapaitoja, raitoja, simppeleitä kokonaisuuksia ja kirpparilöytöjä! Tyylini on kirppisharrastukseni myötä vähän vintage-henkinen, mutta toisinaan innostun joistain vallitsevista trendeistä, joita lisään harkiten omaan vaatekaappiini. En niinkään seuraa muotia, vaan luotan että minimalistiset perusvaatteet on aina in.Mistä trendeistä olet eniten innoissasi tänä syksynä?
Kuten sanoin jo yllä, seuraan hyvin vähän enää trendejä, joten syksyn trendit ei ole vielä mulla edes tiedossa! Pikaisen googlauksen perusteella minulle parhaiten sopivimmat trendit taitaa olla voittokulkuaan jatkavat ruudut ja bleiserit, sekä isot takit kerrostamalla puettuna! Luotan ilmojen viiletessä aina farkkuun, neuleisiin ja rentoihin takkeihin.

Entä mitä löytyy syksyn ostoslistaltasi?
Rakastan takkeja ja todennäköisesti tulen haaveilemaan uudesta trenssistä, vaikka niitä on melkein jo jokaisessa värissä! Tällä hetkellä tuntuu, että vaatekaapista ihme kyllä löytyy kaikki tarvittava, mutta voi olla että syksyn tullen keksin uusia haaveita. Olen ottanut tavoitteeksi ostamisen vähentämisen ja pyrin ostaman tarvitsemani käytettynä.

Mitä odotat syksyltä 2018?
Tämä vuosi on ollut yksi isoimmista elämässäni, valmistuin kauppakorkeakoulusta ja toivon että syksyllä löydän itselleni hyvän työpaikan! Tällä hetkellä tuntuu vielä siltä, etten oikein tiedä mihin suuntaan otan seuraavan askeleen, joten toivon että syksyllä suunnitelmat vähän selkenisivät. Rakastan myös alkusyksyä ja syyspukeutumista, joten odotan että saan kaivaa taas järkyttävän isoksi kasvaneen villapaitakokoelmani esiin! Syksylle on suunnitteilla myös muutama reissu, joten niiden toteutumista odotan innolla.Mitä toivoisit saavuttavasi blogillasi?
Vastaukseni on ehkä kovin epätyypillinen, mutta mielestäni olen juuri nyt saavuttanut blogillani sen pisteen jonka halusinkin. Minulle ei koskaan ole ollut tavoitteena tehdä bloggaamisesta ammattia ja olen tietoisesti pysynyt harrastetasolla. Tällä hetkellä olen äärettömän tyytyväinen siihen mihin olen päässyt blogillani, vaikka tietenkin pyrin aina parantamaan kuvien ja tekstien laatua ja tuottamaan inspiroivaa sisältöä. Yksi haave minulla tosin on tulevaisuudelle; toivon että voisin tulevaisuudessa tehdä enemmän yhteistöitä Pohjoismaisten kestävien ja ekologisten brändien kanssa ja sitä kautta tuoda heitä tunnetuksi suuremmalle yleisölle. Itselleni on tärkeää ekologisuus ja kestävä muoti, jonka vuoksi valitsen huolella yritykset joiden kanssa teen yhteistyötä blogissani ja se on myös osasyynä siihen, miksi en tavoittele blogista ammattia.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Bloggaatko yhä?
Viiden vuoden päästä olen jo 30-vuotias ja toivottavasti olen löytänyt jo oman polkuni työelämässä! En osaa sanoa että missä maassa silloin asun, mutta tiedän että rinnallani on edelleen nykyinen poikaystäväni ja asumme yhteisessä ihanassa kodissamme vähintään kahden kissan ja lukuisten kasvien kanssa. Toivottavasti silloin olen kehittynyt vielä paremmaksi kasvi-äidiksi, koska tällä hetkellä parantamisen varaa olisi! Valitettavasti uskon, että blogiura on tässä vaiheessa jo jäänyt taakse, koska pelkään että työelämään siirtymisen jälkeen aika ei yksinkertaisesti riitä bloggaamaan enää samalla tasolla kuin ennen. En usko, että pystyisin tekemään tätä rennolla otteella satunnaisesti silloin kun aikaa on, koska olen hyvin kaikki tai ei mitään-tyylinen persoona.

Mikä on paras vinkkisi mitä tulee bloggaamiseen?
Tärkeintä on mielestäni kirjoittajan intohimo aihetta ja bloggaamista kohtaan. Blogia ei minusta kannata perustaa vain sen vuoksi että sillä voi tienata, vaan bloggaajalla tulee olla paloa omaa tekemistä kohtaan, mikä sitten näkyy lukijoille ja saa heidät samaistumaan ja innostumaan blogista. Itse olen kokenut toimivaksi sen, että rajaa blogin aihepiirin suhteellisen tarkaksi, jolloin blogin brändi pysyy selkeänä ja postauksia on helpompi suunnitella aiheen ympärille. Rakastan blogeissa kauniita ja laadukkaita kuvia, mutta nykyään puhelimen kamerallakin saa jo loistavia kuvia, joten kalliimpi kamera ei ole enää edellytys bloggaamiselle. Yhteenvetona siis, luota omaan tekemiseen ja tee sitä mitä rakastat omana itsenäsi!Seuraa Reettaa:

Blogi: @FashionStatement
Instagram: @reettachristina