Nyttiga snacks till fredagsmyset

Nyttiga snacks till fredagsmyset

Fredagsmys förknippas idag ofta med hetsätande och osunda vanor. Det är absolut inget fel med att äta godis, jag är också en godisgris men ibland kan det vara kul att tänka lite utanför boxen, eller bryta gamla vanor och köra på nyttigare alternativ till helgsnackset. Här bjussar jag på mina favoriter. Fitness & health -

Är ni lika tokiga i fredagsmys som jag är? Att efter en tuff och intensiv vecka bara få unna sig något gott är fantastiskt tycker jag. Släppa på tyglarna och bara få njuta tillsammans med familj eller vänner. Det är något jag värderar högt!

Choklad i mängder. Mörk-choklad såklart. Det finns massor av nyttiga alternativ. Rawchoklad helt utan socker och tillsatser som är helt fantastisk och sedan finns det även mörk choklad, utan raffinerat socker och andra onyttigheter.

Frukt är en annan favorit. Det finns så mycket olika att välja mellan. Har ni testat torkad frukt? Torkad mango är så gott, speciellt i kombination med choklad. Ett litet tips är att göra en dip till din frukt. På bilden ser ni en hallondip gjord på hallonkvarg med extra frusna hallon i, mums! Har ni smakat färsk kokos någon gång? Iskall färsk kokos är verkligen hur gott som helst.

Naturella nötter är en annan favorit. Gör nötskålen lite roligare genom att proppa den med gojibär och gojibär doppade i mörk choklad.

Jag känner mig alltid lika fräsch när jag byter ut lösgodis mot något nyttigare alternativ. Våga vägra det vanliga fredagsmyset, i allafall varannan vecka för det gör så otroligt gott för kroppen. Boosta med rätt typ av energi!

Writer
Therese Svensson