Ny podd: Blåst på paradiset

Ny podd: Blåst på paradiset

Nyt poddavsnitt ute nu: Gustaf vill leva för alltid och är tydligen beredd att ta till ytterst tveksamma metoder. Joanna gör sitt bästa för att avråda honom. Plus - är det egentligen OK att vara kvar på Tinder när man dejtat i 3 månader, och så kommer duon fram till att det verkar ruskigt tråkigt att bli vuxen. Så det tänker dem undvika! In och lyssna. Podcast - 4

Vi är väldigt glada att även denna vecka presentera vår poddsponsor, "Ta Fram Det Bästa!" (klick) som är ett koncept med landets fyra främsta smaksättare.

- Vi ser fram emot att kunna inspirera till matlagning pa° nya sa¨tt tillsammans med Sovmorgonpodden . Matlagningskonceptet "Ta Fram Det Ba¨sta" handlar om att fo¨rho¨ja smaker och det ska bli va¨ldigt roligt att fa° ho¨ra vad Joanna och Gustaf tycker om va°ra nya brunchrecept, som alla passar till helgen na¨r man sovit ut ordentligt, sa¨ger Wilhelm Bio¨rck, Nordisk Produktchef pa° Arvid Nordquist.

Denna vecka får duon smaka på en omelett, och inte vilken omelett som helst. Den innehåller både dijonsenap och gruyèreost och är spetsad med tabasco. Vad tyckte dem? - Det får ni reda på i dagens avsnitt av podden.


Avsnitt #7 "Blåst på paradiset" finns där poddar finns och om ni lyssnar från datorn så gör ni det här. (Klick)

I samarbete med Ta Fram Det Bästa.

Dijonomelett med gruyèreost och het tomatmajjo, 4 portioner

Bakade tomater
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 ask cocktailtomater (à 250 g)
1 kvist timjan
1 nypa socker
havssalt
olivolja

Tomatmajonnäs
1 vitlöksklyfta
1 dl majonnäs
1 msk tomatpuré
1/2 tsk Röd TABASCO® Original Pepparsås
salt och peppar

Omelett
6 ägg
3 msk vatten
1 1/2 msk Grey Poupon Dijonsenap
1 nypa salt
smör till stekning

Topping
1 dl riven gruyèreost
Några stänk Röd TABASCO® Original Pepparsås

  • 1.Bakade tomater: Sätt ugnen på 150 grader.
  • 2.Skala vitlöken och schalottenlöken och skär i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • 3.Dela tomaterna i kvartar och sprid ut på plåten. Lägg på timjankvisten, strö över socker, havssalt och ringla över olivolja.
  • 4.Sätt plåten mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  • 5.Tomatmajonnäs: Skala och riv ner vitlöken i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.
  • 6.Omelett: Knäck äggen och vispa ihop med vatten, senap och salt.
  • 7.Smält smör i en stor stekpanna och häll i äggsmeten. Rör fram och tillbaka några gånger i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna.
  • 8.När omeletten stelnat strö över osten och låt smälta.
  • 9.Lägg på de bakade tomaterna med löken på omeletten. Ringla över den heta tomatmajonnäsen och servera med Röd TABASCO® Original Pepparsås för den som önskar mer hetta.
Writer
Redaktionen