Ny guide till världens hetaste resmål

Vill du veta var du äter Stockholms godaste frukost, var i London du kan bo granne med kändisarna eller vilket som är det allra trendigaste resmålet 2016? Profile -

Eller vill du bara drömma dig bort till spännande platser? Nu öppnas dörrarna till den nya resesajten World Citizen där redaktören Lovisa de Geer guidar till världens allra hetaste hörn.


Hej Lovisa, vem är du?

– Jag är en adrenalinjunkie som har bott i alla världens hörn och som älskar att resa. Jag är alltid sugen på nya utmaningar och ständigt på jakt efter de bästa och hemligaste tipsen världen över. Jag är galet familje- och vänkär.


Vad är World Citizen?

– World Citizen är en sajt för alla som älskar att resa, för dig som verkligen vill ha tips, få inspiration och drömma dig bort. På World Citizen [LÄNK: http://worldcitizen.se/] tipsar jag om de hippaste hotellen, de bästa restaurangerna, alla hål-i-väggen, de sköna haken du inte visste fanns, drinken som inte står på menyn och sakerna du bör ha med ombord på planet.

– Det kommer också att hända mycket spännande på World Citizen framöver. Vi kommer att jobba mer med videoformatet, läsarna kommer att kunna interagera mer med innehållet och det kommer att dyka upp roliga tävlingar. Tanken är att sajten ska vara din bästa vän på resan – ressällskapet du inte kan vara utan helt enkelt.


Berätta om den första riktigt speciella resa du minns?

– Resan till Ecuador och Galapagosöarna kommer jag aldrig att glömma. En helt fantastisk upplevelse! Att hänga vid ekvatorn med sjölejon, flamingos, pingviner och leguaner borde man göra oftare.


Vilken är ditt eviga drömresmål?

– Jag drömmer alltid om att få åka mer skidor! Just nu är jag väldigt insnöad på Japan.


Finns det någon plats på jorden som du ännu bara drömmer om att besöka?

– Så många! Argentina, Nya Zeeland, Madagaskar, Svalbard och Kuba är bara några av de destinationer jag längtar efter att få besöka. Men först ska jag byta skidkläder mot citychick och hoppa på SK 903 till New York – en stad jag inte kan få nog av och ständigt drömmer om.

Bild från hotellet Tri Lanka på Sri Lanka, läs mer här!