Nouws nya karriärexpert

Nouws nya karriärexpert

Vi på Nouw är stolta över att välkomna Mikaela Aare som vår alldeles egna karriärexpert. Varje vecka kommer det inspirerande reportage som ger dig den ultimata vägledningen i karriären! Lifestyle - 24

Hej Mikaela! Hur mår du idag?
- Hej Sanna! Det är bara bra med mig, har haft en lugn morgon med god frukost och lite jobb.

Vem är Mikaela?
- Jag är 29 år, bor i Stockholm och är utbildad karriärvägledare. Jag skulle beskriva mig själv som empatisk, kreativ och nyfiken på de människor jag möter. Sedan två år tillbaka driver jag eget företag vilket innebär att jag har möjlighet att nå ut till fler människor än vad som är fysiskt möjligt i ett enskilt karriärvägledningssamtal. Här på Nouw bloggar jag om min entreprenörsvardag, ger karriärstips och vill inspirera andra att våga gå sin egen väg i karriären och livet generellt.

Hur kommer det sig att du valde yrket som karriärvägledare?
- Jag hade i flera år jobbat med rekrytering och funderade på att plugga vidare. I samma veva hoppade min lillasyster av gymnasiet och kom i kontakt med en oerhört inspirerande Studie-och yrkesvägledare. Jag frågade då vilken utbildning hen hade gått och fick för första gången höra om att man kan plugga till Studie-och yrkesvägledare vid Stockholms universitet. För mig var det viktigt att hitta en utbildning som ledde fram till en konkret yrkesroll, under utbildningens gång insåg jag att det behövs en förändring i hur man kan jobba som studievägledare. Då startade jag eget och på den vägen är det!

Hur ser en vanlig dag ut för dig som karriärvägledare?
- Oj, det kan se väldigt olika ut! Mycket av mitt arbete handlar om att kommunicera via mina sociala kanaler samt besvara frågor om karriär & utbildning. Jag samarbetar med ett HR-företag och sköter deras sociala medier, är Metro Modes karriärexpert samt digital studievägledare för två utbildningssajter. Majoriteten av mitt jobb kan jag med andra ord sköta via datorn vilket gör mitt företagande väldigt flexibelt. Vissa dagar är jag på plats hos företag och föreläser om exempelvis framtidens arbetsmarknad & digitalisering.

Vad kommer vi att få läsa om i framtida magasinsinlägg?
- Kommande inlägg kommer att handla om karriär, företagande och allt däremellan. Till exempel hur du skriver en grym LinkedIn profil, stegen som krävs för att starta eget företag och tips för jobbintervjun. Förhoppningsvis kommer läsarna bli inspirerade att våga ta steget till sin drömkarriär, oavsett vad andra individer tycker och tänker om det.


Omslagsbild: @johannaisabella