NK:s höstmodevisning Göteborg

Nordiska Kompaniets årliga modevisning har gått av stapeln och Nattstads Beata Klein var på plats för att bevaka och förföras. Fashion -

Förtrollande, förtjusande, passionerade höstbegär. Temat på årets modevisning talar sitt tydliga språk. För vi är alla där, varje september, lika nöjda med sommarens tunna klänningar och som vi är sugna på vad hösten har att erbjuda.

Begär? Hur kan en kväll i detta passionerade tillstånd se ut. Det självklara valet för byggnad föll förstås på sommarens hetaste klubb, The Docks, knappast någon har undgått dess förföriska puls som även denna kväll levererade starkt! För att fånga alla våra sinnen serverades bubblande dryck ackompanjerat av snittar i dess bästa form. De pirrande bubblorna och de fantastiska smaksensationerna gjorde att alla kom i rätt stämning!

När klockan började närma sig halv tio deklarerade en tydlig stämma att det nu blivit dags för det vi sett framemot, hela syftet med kvällen, att avnjuta Nordiska Kompaniets tolkning av Höstbegär.  Två dansare kommer ut på scen och stämningen blir sådär underbart lidelsefull som bara vackra rörelser och sann glöd kan ge!

Snabbt därefter transporterades vi tillbaka i tiden, till glamourens underbara årtionde där spets, päls, glans och guld sätter standarden. Efter denna eleganta avnjutning kastas vi abrupt över till en betydligt mer punkig och urban tolkning av lidelse och lust, denna gång med skyhöga stövlar och stickat som grundpelare. Futurism, mer glamour och mönstermix är några av de efterföljande trenderna och en sak är säker i höst finns en modeförälskelse för alla!

Nästa tema inleddes med skönsång i äkta Michael Bublé anda. Vad passar inte bättre till denna ljuvliga sway än vackra människor i smoking och fantastiska klänningar, det är i alla fall det vi bjuds på och jag klagar inte! Tonerna tar slut alldeles för fort och med detta går showen mot sitt slut, kvällen däremot den är ung.

Så med mer inspiration i bagaget och bubblor i blodet fortsätter sedan kvällen för gästerna på NK:s modevisning. Med en nytänd glöd i blicken är åtminstone mitt höstbegär på väg mot besatthet!

Skribent
Beata Klein