"När jag gör något gör jag det 100%"

"När jag gör något gör jag det 100%"

Handbollsproffs, blivande mamma och även sommarpratare i sommar i p1. Vi träffar Bella Gullden, tjejen med inte bara en handboll, utan många bollar i luften! Vi pratar karriär, om hennes förväntningar kring mamma-livet, jämställdhet med mera. Klicka dig in för att läsa mer! Profile - 14

Bella, kan du berätta om dig själv?
Jag är en 30 årig handbollsspelare som har varit utlandsproffs i över 8 år. Jag är en glad men inte så positiv tjej. Jag älskar mat och är även väldigt omtänksam. Just nu är jag gravid och ska föda vilken dag som helst!


Vad får vi läsa om i din blogg?
Jag bloggar lite då och då och det är om mitt liv helt enkelt. Ibland om mina matcher och träningar men nu kommer det ju såklart bli en del om hur det kommer vara att kombinera familjelivet med ett barn och fortfarande prestera på högsta nivå.


Vad är det bästa och sämsta med att ha handbollen som yrke?
- Bästa är ju att jag får göra det jag älskar. Jag älskar att se hur man utvecklar sig men såklart så älskar jag att vinna.
- Sämsta är att man missar extremt mycket. Man har lite semester då man måste träna själv när man väl är ledig och man kan inte helt plötsligt ta ledigt ifall tex är din bästa väns bröllop eller sånt. Man märker det mer ju äldre man blir och det blir också jobbigare ju äldre man blir. Man frågar sig oftare om det är värt det.

Hur ser du på talang?
Tycker talang är ett ord man slänger lite mycket med. Att man har talang för man har en känsla för något eller spelsinne tex. Men jag tycker att talang är något man har när man vet vad som krävs och man är villig att lägga ner all den tid som behövs för att nå toppen. Det sitter mycket i huvudet och det är det som är det viktigaste att veta.


Tycker du att handboll är ett jämställt yrke?
Nej inte helt. Man har kommit väldigt långt men det finns fortfarande massa att arbeta med.


Kommer du att fortsätta med handbollen?

Ja, det ska jag. Jag hoppas kunna hålla på så länge jag tycker det är kul.

Vad är dina förväntningar kring mamma-livet?
Oj, jag är väldigt nervös. När jag gör något gör jag det 100%. Men detta är något helt nytt och jag kommer ju göra fel. Jag tror jag kommer älska det även om det kommer vara väldigt jobbigt också såklart. Men jag tror mina mamma-vänner och min egen mamma kommer få en del samtal av mig.

Var ser du dig själv om 5 år?
Svårt att säga, det kan vara allt från att jag fortfarande bor utomlands och spelar handboll till att vi flyttat hem och jag spelar och har jobb vid sidan eller att jag lagt skorna helt på hyllan.

Du fick ju äran att sommar-prata i år. Vad valde du att prata om?
Ja, det är något jag är väldigt stolt över. Jag valde att prata om ämnen som betyder mycket för mig. Jag inledde med att berätta kring vikt och kost, om hur jag haft det och exempelvis hur jobbigt det har varit att ställa dig på vågen för mig. Dessutom pratar jag lite om talang & jämställdhet och självklart även om handboll.