“När du väl börjar finns ingen återvändo”

“När du väl börjar finns ingen återvändo”

Möt 18 kvinnor som inspirerar till mer naturliga skönhetsrutiner – och upptäck en hårvårdsserie som ger proffessionella resultat baserat på naturliga ingredienser. Skönhet - 1

I samarbete med Bioloage

Biolage R.A.W. är en helt ny hårvårdsserie som lovar något många längtat efter: superfräscht svall med hjälp av naturliga ingredienser. Serien är baserad på ingredienser med naturligt ursprung som är 99 % biologiskt nedbrytbara. Den innehåller få och spårbara ingredienser och har förpackningar gjorda av 50-100 % återvunnen plast.

Modesajten med hållbarhetsfokus Make it last har lanserat en kampanjsida för Bioage R.A.W. där 18 kvinnor inspirerar till hur man kan leva närmre det naturliga – och ta hand om sitt hår på sätt som är mer skonsamma för miljön. I en videoserie får vi följa med några av dem hem till sig:


Alma skippar spegeln
Stylisten Alma Helgesson bor i ett gammalt hus i skogen. Hon har inget varmvatten och ingen dusch och går till ett badhus en gång i veckan för att tvätta håret. Hon äger inte heller någon spegel – istället för att se hur hon mår så känner hon efter.


Camilla vill ha både hållbarhet och prestanda
Pr-konsulten Camilla Åstrand försöker hitta mer hållbara produkter som verkligen gör jobbet – det viktigaste är trots allt att produkterna ger en vackert hår. Hon är noga med sina hårrutiner – de blir till ritualer som ramar in veckan.


Emma detoxar sitt hem
När stylisten Emma blev gravid började hon detoxa sitt hem och ville inte köpa något nytt om det inte var ekologiskt, naturligt eller återvunnit. Börjar man ifrågasätta sina rutiner så finns ingen återvändo, tycker hon.


Johanna adderar så lite som möjligt
Ju färre grejer matinspiratören och yogainstruktören Johanna Ljunggren adderar till sitt liv, desto friare känner hon sig. Hon startade “Detox Life” som en cleanse men nu handlar det mer om motsastsen – att detoxa sig själv från dieter. För Biolage R.A.W. berättar hon om varför raw food gjorde henne peppad på vegetarisk kost, nåt som hon förut tyckt var rätt trist.

På kampanjsidan kan du läsa om ytterligare 14 inspirerande kvinnors sätt att leva närmre det naturliga. Besök kampanjsidan här: http://makeitlast.se/biolage-raw/


Skribent
Redaktionen