Myke jordfarger hjemme hos Kajsa Svensson

Vi hilser på hos Kajsa - som bor med sin Filip i en nydelig loftsleilighet i sjarmerende Sölvesborg i Sør-Sverige. Et koselig og innbydende hjem der lyset strømmer inn og danser omkring det lyse interiøret, hvor taket er høyt og kaffepausene mange. Det er vanskelig å ikke ville flytte inn! Lifestyle - 1

I hjertet av Sölvesborg bor vår Nouw-blogger Kajsa med sin samboer, med utsikt over stortorvet. Loftsleiligheten har en åpen planløsning med store flater, lyse farger og varme. Vi fikk muligheten til å kikke inn i Kajsas hjem og stille henne noen spørsmål om alt fra neste prosjekt på hjemmebane til hennes beste tips til å finne sin personlige innredningsstil.

Vi starter med begynnelsen, når flyttet du og din samboer inn her?
- Rett før jul 2017. Jeg hadde bodd en stund i Gøteborg, men forelsket meg i en fyr bosatt på hjemstedet mitt, så det var bare å pakke flyttelasset og lande hjemme i Sölvesborg igjen. Jeg har alltid hatt en spesiell kjærlighet for lille Sölvesborg, det er jo her jeg har vokst opp og har alle mine nære og kjære. Jeg visste vel at jeg før eller senere ville komme tilbake, og aldri har det føltes bedre enn nå.

Hvordan gikk innredningstankene dine når du visste dere skulle få flytte inn?
- Jeg fikk egentlig levd ut alle mine drømmer og kjøre på. Har bodd i en del forskjellige leiligheter tidligere - men da var det små studentleiligheter, allerede møblerte leiligheter og lignende. Å få sin egen leilighet, som stod nymalt og tom var jo et drømmescenario. Det er en nydelig loftsleilighet med bjelker i taket, så jeg ville beholde den trivelige, litt bohemske følelsen. Jeg foretrekker den jordnære og varme stilen fremfor det moderne og kalde.Har du noen favorittdetaljer hjemme?
- Favorittmøbelet er helt klart spisebordet. Det er et gammelt trebord som mamma også hadde da hun var ung. Det knaker og man kan få noen flis når man spiser frokost, men det er det verdt. Ellers liker jeg tavlen min og alle de grønne plantene.

Hjemmet ditt har en utrolig fin balanse mellom personlig og stilrent - hva er dine beste tips for en personlig innredning, uten at det blir for mye ting?
- Takk snille! Jeg forsøker å holde det ganske cleant i basen. Jeg holder det hovedsakelig lyst og fresht, lar de store møblene gå i hvitt, grått eller beige. Videre lar jeg detaljene gjøre resten. Jeg har masse krukker og grønne planter, linduker, enkle duftlys, coffee table books, vinylspiller. Jeg topper altså med detaljer jeg synes er fint. Alle andre småting som man ikke bruker i hverdagen eller som bare er i veien putter jeg i TV-benken, i garderober eller skap. Hehe.

Hva er dine beste tips for å finne sin personlige innredningsstil?
- Som jeg sa tidligere så har jeg bodd i mange forskjellige leiligheter og hatt mange ulike stiler. Men med årene når interessen for innredning kom og jeg fant meg selv litt mer, så ble det veldig tydelig hva jeg likte og ikke. Om jeg kikker i de lagrede bildene mine på instagram så er alt i samme stil. Hjemmekoselige leiligheter med lyserosa persiske tepper, rotting-møbler, store senger med fluffy dyner, kaktuser og flislagte kjøkken. Man har jo alltids noe man liker litt ekstra godt, og da er det bare å kjøre på.


Et av Kajsas beste tips er å satse på mange grønne planter

Gjennom å velge nette hyller og møbler har Kajsa og Filip beholdt den luftige følelsen i leiligheten

I og med at leiligheten er en loftsleilighet er det sjarmerende skråtak og mange åpne flater

Matplassen er plassert foran to store vinduer, som gir et helt nydelig lys inn over matbordet

Når matbordet ikke er fullt av herlige italienske delikatesser bruker Kajsa det som hjemmekontor

På soverommet finner vi også grønne planter, sammen med crispy hvite laken

Tre kjappe:

Kajsas beste inredningskjøp: å investere i masse grønt. Jo nærmere jungel, jo bedre.

Neste hjemmeprosjekt blir: å ta tak i garderoben. Vi har større oppbevaringsplass på soverommet. Så jeg tenkte å kjøpe hyller og bokser, sortere, rense og kaste.

Inredning å bruke penger på: synes jeg er tepper og møbler som kjøkkenstoler eller sofa. Det skal man jo som regel ha en god stund. All annen innredning byttes ut ganske ofte, i hvert fall her hjemme. Plukker frem og plukker unna.


Foto: @kajsasven


Her finner du Kajsas blogg: nouw.com/kajsasven