Musik för ett krossat hjärta med Melo

Han är sångare och pianist i bandet Hoffmaestro, har tidigare släppt en låt med sitt ex Little Jinder och idag kan vi äntligen meddela att han släpper sin EP. Vi har fått äran att ha en intervju med Nils Tull, som går via artistnamnet Melo. Profile -

Berätta lite om dig själv! Hur startade din musikkarriär?
Hej, jag heter Nils! Jag växte upp bland musiker, typ alla i min familj sjunger och spelar, så jag började själv tidigt. Sen när jag flyttade till Stockholm (uppvuxen i Ystad) så hade jag tur och träffade massa bra folk direkt, så det har bara rullat på.

Vad fick dig att vilja satsa helhjärtat på musiken?
Jag är ju en riktig musiknörd, det har alltid varit stort för mig. Märkte ganska tidigt att jag hade fallenhet för att sjunga och spela, och fått mycket uppmuntran från folk omkring mig, så det har varit ganska naturligt och lätt.

Du är sångare och pianist i Hoffmaestro. Kommer du lägga det på hyllan och bara fokusera på din egen musik nu?
Vem vet.. Jag försöker att fokusera på nuet, och just nu brinner jag för att göra egen musik. Men jag är lite rastlös, vill ofta hålla på med olika saker musikaliskt.

Idag släpper du din EP, vad kan vi förvänta oss?
Mjuka ljud och mycket sång :) Jag är väldigt influerad av 90-tals RnB och Neo-Soul, så det är väl nåt åt det hållet. Jag har försökt göra ärlig musik, utan filter, personligt.

Vad har du inspirerats av?
Jag behövde skriva av mig lite, så EPn är lite av en dagbok. Behövde stänga några kapitel. Och så ville jag göra musik som jag själv skulle vilja lyssna på, tycker jag fått till det ganska bra.

Kommer vi att få se dig på en turné?
Förr eller senare :) Jag spelar på C/O (lilla hotellbaren) i Stockholm den 7e december, håller på att sätta fler datum 2017.

En av mina favoritlåtar med dig är ”Inga E Som Vi E” som du producerat tillsammans med ditt ex Little Jinder. Hur kom låten till?
Vi hade snackat länge om att göra en låt ihop, och när vi väl satte oss ner så gick det väldigt lätt. Vi har samma smak i mycket, och har skrivit massa låtar ihop sen dess.

Vart kommer vi att hitta Melo om 10 år?
Hjälp.. Antagligen kommer jag hålla på som nu, sjunga, skriva, turnera. Älskar mitt liv!

Ni hittar hela Melos EP här nedan!

​