Modetrender SS20

Modetrender SS20

I samband med att året skiftar säsong, skiftar också garderoben utseende. Det varma vädret säger hej då till alla stickade tröjor och istället hej till tunna blusar och kortärmade klänningar. Likt som vid varje ny säsong väntar en rad av nya plagg på att inta A-ytan i klädbutikerna. Nya trender sätter stämpeln för vad vi kommer ha på oss i vår och sommar. Fashion - 18

1. Pasteller

Tänk dig godishyllan i mataffären eller akvarellmålningen som din mormor har på väggen - där har du paletten för sommarens färger. Blått, gult, rosa, lila och grönt: blanda, mixtra och låt färgerna stärka varandra.

Bild ett: Zara, Bild två: & Other Stories, Bild tre: H&M


2. Retro-mönster

På tal om färger så har vi mönster. Föreställ dig en tapet från hippie-tidens mitt. Retro, mycket färg och gärna någon blomma som motiv. En trend som du lätt kommer kunna finna i en klassisk second-hand butik.

Bild: H&M


3. Den långa jeans-kjolen

Jeans, jeans och jeans. Denim-trenden håller i sig och nu är det den långa jeans-kjolen som står i fokus. Ett perfekt sommarplagg som går att styla med såväl en stickad tröja som med en baddräkt under.

Bild ett och två: Zara


4. Disco-kragen

Discokulan snurrar i taket och en av ABBAs låtar spelas ur högtalarna - det är känslan vi får av sommarens hetaste krage. Ju spetsigare hörn desto bättre!

Bild ett och två: Zara


5. Shorts

Shorts i alla ära; speciellt om det blir en så pass varm sommar som det var förra året. De lite längre bermuda-shortsen slog igenom redan förra sommaren, men denna säsong får de sällskap av de korta hot-pantsen. 90-tal all over again!

Bild ett och två: Mango


6. Bh:n

En annan trend som man är tacksam för när det är varmt är denna: bh-trenden. Ta din snyggast underklädestopp eller en bikini och styla den med en kavaj över så har du en look som kommer briljera i sommar.

Bild ett, två och tre: Zara


7. Virkat

Kan du virka? - grattis! Om inte, be din farmor plocka fram grovt garn och virknål. I sommar är detta hantverk nämligen en stor trend. En trend som appliceras på såväl klänningar som väskor och shorts.

Bild: Zara


8. Västen

Kavajen har minst sagt etablerat sig i modevärlden, men att bära den i sommar kan bli aningen svettigt. Tur då att kavajens kusin "västen" intar trend-listan.

Bild ett: Zara, Bild två: Zadig & Voltaire, Bild tre: Mango


9. Hud

Att bh-trenden har slagit igenom går att motivera med samma anledning som varför cut-outs och stora urringningar har blivit en grej; nämligen hud. Låt din egen hy bli en accessoar till plagget.

Bild ett: Jaquemus, Bild två: Zara, Bild tre: Arket


10. Den stora hatten

Rädd för att bränna ansiktet? - då är denna trend något för dig. Vi har sett fiskehatten, vi har burit cow-boy varianten och nu är det dags för den stora solhatten.

Bild ett: Mango, Bild två: Jaquemus


11. Den stora väskan

Som att det inte räckte med en stor hatt så intar även väskan nya proportioner. Låt din väska synas, bli mer än bara en hållare för dina prylar. Bär väskan som ett klädesplagg; sätt den i fokus.

Bild: Mango