Modetips: lyckas med din egna stil

Modetips: lyckas med din egna stil

Känner du att din garderob saknar den där röda tråden alla talar om? Tess har samlat sina bästa tips för att lyckas med din personliga stil - klicka dig in och inspireras! Fashion - 30

Hur många gånger har du tänkt tanken "Jag är trött på min stil". För de flesta av oss har det nog hänt fler än en gång, och vore det inte skönt att en gång för alla hitta ett sätt att bli nöjd och känna sig bekväm med alla kläder i sin garderob?

Jag har samlat några tips för att enkelt och effektivt lyckas med sin egna stil.

Rensa ut gamla plagg

Det första du ska göra är att gå igenom din garderob och rensa ut sånt som du av olika anledningar inte längre använder. Under tiden ska du fundera och analysera varför plaggen inte är dina favoriter. Beror det på passform, färg, stil eller något annat som du enkelt kan identifiera och framöver ska undvika när du inhandlar nya plagg. När du har rensat ut sånt som du längre inte använder, kommer du förhoppningsvis få en tydlig bild av vilka plagg som du faktiskt tycker om att bära - det blir din mall som du kan utgå ifrån när du framöver bygger upp din personliga stil.

Leta inspiration

Utgå från basen som nu finns kvar i din garderob, och använd den för att hitta inspiration och bygga upp en stil som du trivs i men även kan utveckla ännu mer. Leta modeförebilder, och andra källor som sociala medier, bloggar och magasin för att kunna utveckla och få inspiration till din egna stil.

Sluta upp med impulsköp

Gå efter principen att alltid fundera en extra gång när det kommer till shopping. Hittar jag något jag tycker om brukar jag ha som taktik att gå hem och fundera en extra dag innan jag slår till - vissa gånger händer det till och med att jag glömmer bort plagget, ett bra tecken på att plagget faktiskt inte var så viktigt för mig som jag trodde.

Hitta den röda tråden

Identifiera plagg i dina outfits som du känner dig extra bekväm i och tycker om att bära. Låt dessa bli dina signaturplagg och skapa en röd tråd i din garderob utifrån dem. Det kan vara skjortor, de perfekta jeansen, örhängen eller liknande. Utgå från det du själv tycker om för att skapa en sammanhängande garderob.Omslagsbild: @malins